Leef je zelf uit met de slagwerkgroepen van PHEV
Leef je zelf uit met de slagwerkgroepen van PHEV Foto: Ingezonden

Decembermaand - Slagwerkmaand bij de harmonie

Algemeen Muziek

Son en Breugel - Zeg nou zelf, de meest indrukwekkende en grootse instrumenten van een orkest zijn toch beslist de grote trom, pauken of buisklokken? Pak nu je kans, luister naar en speel zelf op de imposante pauken, of de gloednieuwe buisklokken van harmonie Pro Honore et Virtute. De laatste, een prachtige set glimmende buisklokken, heeft Harmonie PHEV onlangs kunnen aanschaffen met een zeer gewaardeerde bijdrage van de 'Vrienden van de Harmonie'. Een prachtige steun waar zowel de harmonieorkesten als de slagwerkgroepen heel blij mee zijn en muzikaal wel raad mee weten.

Gedurende de maand december bieden het harmonieorkest en de slagwerkers je uitgebreid de kans om te komen luisteren en de instrumenten zelf te bespelen. Zoals je ongetwijfeld hebt gehoord, kun je op 12 december in het Vestzaktheater en 14 december in Berkenstaete genieten van de 'Kerstherberg'. Een sfeervol kerstconcert, uitgevoerd door het harmonieorkest.

Gaat je voorkeur uit naar slagwerkklanken, dan zit je deze decembermaand helemaal goed met meerdere evenementen. Op 1 december verwelkomt de harmonie je graag om 14.00 uur in het Vestzaktheater. De Malletgroep van PHEV verzorgt dan, samen met de muzikanten uit Hoogeloon, een spetterend optreden.

Op 13 december ben je om 19.00 uur welkom in het Vestzaktheater voor de voorspeelavond van de leerling slagwerkers. Op deze avond tonen zij hun muzikale vaardigheden en het resultaat van de slagwerklessen en repetities van het afgelopen jaar.

Het hoogtepunt van 'Decembermaand-Slagwerkmaand' staat gepland op vrijdag 6 december. Dan kun je niet alleen luisteren en kijken, maar vooral ook zelf actief meedoen. Van 18.30 - 19.30 uur ben je van harte welkom bij de inlooprepetitie van de jeugdslagwerkers. Van 20.00 - 21.00 uur opent de Malletgroep haar deuren voor alle belangstellenden. Alle slagwerkinstrumenten staan dan ter beschikking in het Vestzaktheater. Of je ervaren bent of beginner, je instrumentkeuze al hebt gemaakt of nog oriënterend bent,  of gewoon eens wil proberen, wees welkom. Iedereen met een warm hart voor slagwerk is van harte uitgenodigd om te komen luisteren en vooral veel te proberen en te experimenteren.

Hoe geweldig is het om zelf plaats te nemen en mee te spelen in zo'n fantastisch orkest? Je hoeft niet bang te zijn dat je niet goed genoeg bent. Het gaat er deze avond vooral om dat je er plezier in hebt. De ervaren slagwerkdocent, dirigent Patrick van den Heuvel en de muzikanten van de slagwerkorkesten heten je warm welkom, begeleiden je op jouw niveau en verheugen zich op je komst.

Wil je meer weten over spelen in de harmonie, kijk dan op www.phev.nl of stuur een bericht naar opleidingen@phev.nl. Voor specifieke vragen over het slagwerk kun je ook terecht bij slagwerk@phev.nl.