Logo mooisonenbreugel.nl
Liesbeth Roijen (l) en Karen van Woudenberg (r)   | Fotonummer: 6221e4
Liesbeth Roijen (l) en Karen van Woudenberg (r) (Foto: Wil Feijen)
Voorstelling/Theater

Kerstconcert 'De Kerstherberg' door harmonie PHEV

Son en Breugel - Half december geeft harmonie Pro Honore et Virtute twee kerstconcerten ten bate van de dagbesteding Berkenstaete. Het concert wordt uitgevoerd in het Atrium van Berkenstaete, die speciaal voor dit concert omgetoverd wordt in een sfeervolle kerstherberg. Om te zorgen dat er iedereen kan genieten van het kerstconcert, wordt er een extra concert op 12 december in het Vestzaktheater gegeven.

Redacteur: Arjen Strik
Fotograaf: Wil Feijen

Liesbeth Roijen is muzikante bij PHEV en bespeelster van een euphonium (tenortuba). Tijdens de repetities in het Vestzaktheater geeft initiatiefneemster Liesbeth een toelichting op het programma. "Na het indrukwekkende bevrijdingsconcert tijdens Remember September maakten wij ons als harmonie op voor een nieuwe reeks voorstellingen 'De Kerstherberg'. Er zijn zo veel mooie kerstliederen en klassiekers. Op een bijzondere, muzikale manier nemen we ons publiek een avond mee in het kerstverhaal. We spelen onder andere bekende meezingers, jazzy stukken, klassieke melodieën en evergreens, die het publiek al helemaal in de sfeer van Kerst brengen. Ook treedt er een solozangeres op. Wie dat is, blijft nog even een verrassing." De muzikale leiding is in handen van Johan Smeulders. De harmonie speelt muziek op het hoogste niveau. Liesbeth: "Daarnaast waren we op zoek naar een goed doel en zijn daarbij op de dagbesteding van Berkenstaete uitgekomen, omdat we weten dat zij best een extra steuntje kunnen gebruiken."

Dagbesteding
"We waren bijzonder en aangenaam verrast", zegt Karen van Woudenberg. Zij is dagbestedingscoach van Berkenstaete. "Kerst is altijd een bijzondere gebeurtenis en met een concert wordt dit extra speciaal. Muziek is voor onze bewoners een extra beleving. Het maakt allerlei herinneringen los en geeft de bewoner een onbekommerd uurtje genieten." Karen vertelt dat het voor de dagbesteding steeds moeilijker wordt om activiteiten op niveau aan te bieden, omdat de budgetten steeds krapper worden. "Daarom zijn we heel blij dat de opbrengsten van deze benefietconcerten naar onze dagbesteding gaan. We kunnen elke bijdrage goed gebruiken voor onze bewoners. De dagbesteding is belangrijk voor hen." Van het totale aanbod bestaat slechts twintig procent uit zorg en maar liefst tachtig procent uit welzijnsactiviteiten. Er nemen dagelijks circa vijftig mensen deel aan allerlei activiteiten, die structuur geven in hun dagelijks leven.

Kaartverkoop
Het concert wordt uitgevoerd in Berkenstaete op zaterdag 14 december om 19.30 uur. De toegang is vrij voor bewoners. Aangezien de capaciteit van Berkenstaete beperkt is, wordt donderdag 12 december om 20.00 uur een extra voorstelling gegeven in het Vestzaktheater. Kaartjes hiervoor zijn te koop bij Boudewijns Lederwaren, bij Berkenstaete of via kaartverkoop@phev.nl. De toegangsprijs per kaartje bedraagt vijf euro.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>