Logo mooisonenbreugel.nl
Uitdelen van de winterjassen   | Fotonummer: 66da82
Uitdelen van de winterjassen (Foto: Ingezonden)
Algemeen / Son & Breugel

Indrukwekkende avond voor vrijwilligers Vluchtelingenwerk Son en Breugel

Son en Breugel - De vrijwilligers van Vluchtelingenwerk Son en Breugel kwamen dinsdag 26 november bij elkaar om samen te genieten van een Syrische maaltijd. Natuurlijk staan tijdens deze avond de uitwisseling van ideeën en ervaringen van deze vrijwilligers voorop.

De ene vrijwilliger begeleidt een uur in de week een anderstalige dame of heer in Son en Breugel, de ander begeleidt de conversatiegroep in het gebouw aan de Genovevastraat en weer een andere vrijwilliger is maatschappelijk begeleider. Hij of zij helpt een vluchteling met zijn of haar gezin vooruit in ons dorp tijdens de eerste maanden. Het is goed om te zien hoe betrokken de vrijwilligers zijn.

Dat was ook te zien tijdens de inzameling van jassen en bestek in de weken voordat coördinator Vluchtelingenwerk, Martin van de Bunt, vertrok naar Lesbos. Samen met Femke Wetzer en meerdere vrijwilligers pakten zij drieduizend jassen en bestek in om op transport te kunnen zetten naar Lesbos. Dit werd bijna allemaal gedoneerd door mensen uit ons dorp. Op deze vrijwilligersavond stond de reis naar Lesbos centraal. Martin en Femke namen vrijwilligers mee in hun verhaal over deze indrukwekkende reis.

Met een team van acht personen vertrokken zij naar Lesbos om daar te helpen in vluchtelingenkamp Kara Tepe. Kara Tepe is een kamp voor de allerkwetsbaarsten, ouderen, gehandicapten, kinderen en zwangere vrouwen. Daar deelden zij ontbijt uit, gaven ze mannen de mogelijkheid om het kappersvak te leren en heetten ze nieuwe bewoners welkom met speciale welkomstpakketten. Die welkomstpakketten bestonden uit een bord, bestek, zeep en een thermoskan. Die brachten zij bij nieuwe gezinnen langs. Het bestek uit Son en Breugel kwam meteen van pas. Wat een vriendelijk woord en aandacht doet met mensen.

Daarnaast pakten zij ter plaatse vrachtwagens vol winterjassen uit. Winterjassen bestemd voor vijftienduizend mensen die leven in erbarmelijke omstandigheden in vluchtelingenkamp Moria. Het kamp ligt een tiental autominuten verwijderd van Kara Tepe. Ter plaatse werd besloten dat het team gaat meewerken aan de armbandjesdistributie, waarmee het uitdelen van de winterjassen zo goed mogelijk zou moeten verlopen. Elke hand een armbandje, elke peuter, elke oma en elke papa een bandje. De kleur van het bandje correspondeert met de dag waarop de jas opgehaald kan worden. En wat zijn mensen blij met het bandje. Zittend in hun pop-uptent met rondom vuilnis, modder, nog meer tenten, dekens, stroomkabels, hekken en stenen zijn mensen nog in staat om te glimlachen, hun zelfkweekte plantjes te laten zien of je van 'çhai' te voorzien. Aan het einde van de week Lesbos weten Martin en Femke het zeker; nobody puts their child in a boat, unless the water is safer than the land.

Meer informatie vindt u op de Facebookpagina karatepeteam123, waar de verhalen van de teamleden te lezen zijn.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>