Gerard de Rooy
Gerard de Rooy Foto: Wil Feijen

De Rooy Transport maakt kidscorner IJsfeest weer mogelijk

Algemeen IJsfeest

Son en Breugel - De werkzaamheden op en rondom het Kerkplein zijn inmiddels zichtbaar. In het hart van Son en Breugel wordt met man en macht gewerkt om de ijsbaan en het ijspaleis tiptop in orde te maken. Achter de schermen wordt door de organisatie al maanden gewerkt. Dit werk is niet altijd zichtbaar, maar wel erg belangrijk om jong en oud te laten genieten van de tiende editie van het IJsfeest.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Voor het organiseren van zo'n groot evenement is veel geld nodig. De organisatie kan dit jaar weer rekenen op de warme steun van een aantal hoofdsponsors. Dit jaar is De Rooy Transport er wederom één van. Directeur Gerard de Rooy: "Voor het IJsfeest maken wij altijd een uitzondering en geven graag een financiële bijdrage. Ons hart ligt bij het IJsfeest en men kan ook dit jaar weer rekenen op onze steun, waardoor de kidscorner wordt mogelijk gemaakt."

Kidscorner
De ijsbaan is in twee gedeelten opgesplitst. De kidscorner is een aparte schaatsbaan waar de allerkleinsten met leuke 'schaatshulpjes' op een veilige manier kunnen leren schaatsen. "In mijn jeugd kon er nog dikwijls op natuurijs geschaatst worden. Door de zachtere winters kan de jeugd bijna niet meer kennismaken met schaatsen op natuurijs. Ik vind het geweldig om te zien dat de organisatie tien jaar geleden is begonnen met dit evenement. Jong en oud kan in ons eigen dorp schaatsen."

Mooi concept
Gerard is door zijn vriend Paul van Vleuten betrokken geraakt bij het IJsfeest. De eerste jaren was hij sponsor, de laatste jaren één van de hoofdsponsors. Gerard: "Het is een mooi concept; het is altijd druk op en rondom de ijsbaan. Vooral kinderen beleven drie geweldige weken op de ijsbaan. Er worden veel evenementen in Son en Breugel georganiseerd, maar het IJsfeest is echt voor jong en oud. Het is mooi om aan dit evenement een steentje te mogen bijdragen!"

Schoolschaatsen
Gerard schaatst zelf niet, maar staat wel langs de ijsbaan. "Ik ga graag naar mijn kinderen kijken, die het fantastisch vinden op het ijs. Zij hebben het schaatsen geleerd tijdens het schoolschaatsen. Een fantastisch initiatief." Rondom de schaatsbaan ziet Gerard vaak families genieten van het IJsfeest. In het ijspaleis nemen de ouders een drankje bij de horecagelegenheid en de kinderen zijn enthousiast op de ijsbaan bezig. "Het IJsfeest is laagdrempelig en is daardoor voor iedereen toegankelijk. Er hangt op en rondom de ijsbaan een ontspannen sfeer, waardoor het er goed toeven is."

Dakar Rally 2020
Op 1 januari reist Gerard af naar Saudi-Arabië voor de Dakar Rally 2020. "Helaas verschijn ik niet als deelnemer aan deze editie. Ik heb een hernia in mijn rug. Er is goed mee te leven, maar ik wil niet het risico nemen dat het erger wordt." Gerard staat zijn teamgenoten van Petronas Team De Rooy Iveco met raad en daad bij gedurende deze editie. Door zijn aanwezigheid bij de Dakar Rally kan Gerard alleen de eerste week genieten van het IJsfeest in Son en Breugel. Lachend: "Maar dat is niet erg hoor."

Afbeelding
Algemeen 13 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 13 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 16 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella