Logo mooisonenbreugel.nl
Johan van Overbeek (l) en Koert Ackerman (r) op de planningsafdeling van Rendac   | Fotonummer: 61955d
Johan van Overbeek (l) en Koert Ackerman (r) op de planningsafdeling van Rendac (Foto: Wil Feijen)
IJsfeest

Een mooi evenement voor en door Son en Breugelnaren

Son en Breugel - Het is niet meer vanzelfsprekend dat ieder kind in Nederland opgroeit met natuurijs en met het leren schaatsen. In Son en Breugel laten ze de jeugd al tien jaar kennismaken met deze mooie traditie. In 2010 werd het IJsfeest voor de eerste keer in hartje Son en Breugel gehouden; negen jaar later is het nog steeds een mooi evenement vóór en dóór Son en Breugelnaren.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Vanaf de eerste editie is Rendac uit Son en Breugel één van de hoofdsponsors van het IJsfeest. De laatste jaren heeft het bedrijf het schoolschaatsen 'geadopteerd'. Koert Ackerman, directeur van Rendac, vertelt: "We zijn een groot en prominent bedrijf in Son en Breugel, met veel werknemers die in dit mooie dorp woonachtig zijn. Als bedrijf ondersteunen wij graag lokale evenementen en verenigingen. En hier hoort zeker het IJsfeest bij. Jong en oud beleeft veel plezier op of rondom de ijsbaan. Voor de jeugd is het een mooie gelegenheid om te (leren) schaatsen en de ouders en grootouders staan vaak langs de baan te kijken of genieten van een drankje bij de horecagelegenheden. Het is een gezellige plek om te zijn en je ziet alleen maar blije gezichten."

Warm hart

Door evenementen, die men een warm hart toe draagt, financieel te steunen, kunnen deze georganiseerd worden. Koert: "Wij zijn trots dat wij een financiële bijdrage kunnen geven aan het IJsfeest. Maar met alleen geld komt een organisatie er niet. Vrijwilligers zijn bij ieder evenement onmisbaar. Zij steken er veel tijd en energie in, waardoor anderen een prachtige tijd kunnen beleven. Het vrijwilligerswerk is belangeloos en onbetaalbaar. Ik ben er trots op dat Son en Breugel iedere keer weer evenementen organiseert met hulp van veel enthousiaste vrijwilligers. Of het nu in de zomer is bij het Towerfestival of in de winter bij de ijsbaan, je ziet ze overal!"

Natuurijs

Op de ijsbaan kom je Koert niet tegen op zijn schaatsen. "Ik ben een echte liefhebber van schaatsen op natuurijs. Als er natuurijs op het Oud Meer ligt, dan ben ik er bij met mijn noren. Rondjes schaatsen op een ijsbaan is niets voor mij", lacht Koert. Toch is Koert wel te vinden langs de baan. "Het is mooi om te zien dat schaatsen verbindt. Iedereen is en voelt zich welkom op en bij de schaatsbaan. De hele entourage, met de vele lichtjes, ademt gezelligheid uit. Als je er langs loopt en je hoort het geluid van kinderen die plezier hebben, dan krijg je vanzelf een glimlach op je gezicht."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>