Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 25a079
Foto: Wil Feijen
IJsfeest

IJsfeest 2019 - 2020 gezellig, druk en veel schaatsplezier

Son en Breugel - Het zit er weer op. Al voor de tiende keer werd het IJsfeest gehouden dat drieëneenhalve week heeft geduurd. Een feest in de ware zin van het woord. Als ontmoetingsplaats van Son en Breugel is dit IJsfeest in de wintermaanden niet meer weg te denken. Jong en oud komt er heen, om te schaatsen, te kijken, wat bij te praten, van muziek te genieten, een spelletje te spelen of gewoon 'een potje bier te drinken'.

"Het is hier gewoon tijdens de wintermaanden een groot gezellig warm cafe", laten bezoekers weten. Maar ook: "We gaan het missen, het hoort er zo bij in de deze periode." De avonden met livemuziek waren een succes, de pub-quiz ongekend goed bezocht en in de horeca-tent zijn er in feite geen 'stille uren' geweest.

Het IJsfeest begon met een openingsavond, het lustrumfeest. De eerste week stond het schoolschaatsen op het programma, met iedere dag als afsluiting Key for Music. De bingo-avond ging helaas niet door, maar de kerstborrel was als nieuw initiatief een succes. De zaterdag daarop moest de Apre-ski avond opboksen tegen het titanengevecht tussen Rico en Badr. "De mensen hadden beter bij ons kunnen komen, want ons feestje duurde langer dan die drie ronden knokken", aldus één van de bestuursleden.

Daarna was het iedere dag 'volle bak' op de baan en in de tent. Kerst was druk en gezellig en de pubquiz daarna een groot succes, daags daarna gevolgd door een spetterend optreden van Out of Order. Oudejaarsdag werd een prachtig optreden gegeven van 'dancing queen on ice' Lisa Weijer. Als afsluitende knaller natuurlijk de Bierpull Curlingdag.

 

Wat cijfers:
- Ruim 650 m3 ijs en daarmee een van de grootste banen in de omgeving, met de laagste toegangsprijzen
- 30% van de jeugd tussen 5 en 16 jaar uit Son en Breugel had een passe partouts. Er waren ruim 550 in omloopTijdens het schoolschaatsen zijn er 1250 kinderen verwelkomd
- Er zijn in totaal 15000 personen geweest die op zekere dag geschaatst hebben
- Er draaien ruim 100 vrijwilligers samen met 15 stagiaires, zo'n 2000 uur
- Ruim 30000 views op de livestream-
Ook vervullen de stichting een maatschappelijke functie, zo komen er leerlingen van de Emiliusschool, is er een Oase-avond gehouden, werd de Stichting Meedoen Leergeld ontvangen, de LEV-groep en dit jaar ook weer Key for Music
- 64 teams bij het bierpul curlen op de afsluitende dag, met DJ Geert als gangmaker tijdens het feest

Al deze activiteiten hebben als keerzijde dat er soms wat 'lawaai-overlast' is en bijvoorbeeld tijdens de bierpull curlingdag er voor de allerkleinsten wat minder ijspret is. Een beetje geven en nemen om het voor iedereen aantrekkelijk te houden. Tijdens de evaluatie wordt besproken hoe dit verbeterd kan worden. Besef echter dat zonder deze activiteiten het financieel een lastig verhaal is om dit evenement in deze omvang vorm te blijven geven.

Naast wat kleine incidenten, de jeugd is af en toe niet te stuiten in hun baldadigheid, is alles rustig verlopen. Dit mede door de inzet van de 'sterke arm' en de jeugdwerkers. Al met al echter een groot feest. Een feest dat verbroedert en verbindt en dat wordt mogelijk gemaakt door de sponsoren, de vrijwilligers, de gemeente en niet als laatste het bestuur dat hier vele uren in heeft zitten. Maar ook de bezoekers maken dit feest. "Wij allemaal, wij samen", aldus een bestuurslid.

Mocht je zelf items hebben waarvan je denkt dat kan beter (anders kan altijd) en dat komt dan iedereen ten goede, meld dit via het contactformulier op de website.

Het bestuur van stichting IJsfeest bedankt iedereen voor zijn komst, geduld en medewerking om dit feest tot een groot succes te maken. Want dit was en is het, iets om als gemeente trots op te zijn. Het bestuur is dit in ieder geval wel. Het bestuur wil iedereen graag hartelijk danken voor de vele complimenten en de bedankjes van groot en klein van jong en oud.

De bestuursleden gaan nu even genieten van deze editie, uitrusten, evalueren en over een paar maanden de elfde editie weer voorbereiden. Tot komend jaar.

Kijk voor meer foto's op: www.mooisonenbreugel.nl

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>