Logo mooisonenbreugel.nl
Arianne en Hans van de Loo    | Fotonummer: 63a1c0
Arianne en Hans van de Loo (Foto: Wil Feijen)
Verkiezing ondernemer van het jaar

Een terugblik met Hans van de Loo, 'Ondernemer van het Jaar 2016'

Son en Breugel - Samen met zijn vrouw Arianne, zus Marianne en zwager Addy van de Hurk zwaait Hans van de Loo de scepter bij La Sonnerie in Son en Breugel. Dit hechte team werd begin 2017 uitgeroepen als 'Ondernemer van het Jaar 2016'. Het thema had deze keer te maken met de crisis en hoe een onderneming hier door is gekomen. Met Hans wordt teruggeblikt op deze verkiezing.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Al 27 jaar is Hans chef-kok en mede-eigenaar van La Sonnerie. "Wij hebben allemaal een eigen rol in ons bedrijf", vertelt Hans. "Arianne en Marianne zijn onder andere verantwoordelijk voor het aansturen van het personeel, het geven van trainingen aan gastheren en het regelen van de feesten en partijen. Addy is verantwoordelijk voor de receptie, maakt offertes, regelt de boekhouding en hotelovernachtingen. Ik hou mij bezig met de keuken en verkoopmarketing. Natuurlijk ondersteunen we elkaar daar waar nodig is." De onderneming heeft nog 24 fulltimers en vele parttimers in dienst. Voor het schoonhouden van de kamers maken ze gebruik van een extern schoonmaakbedrijf.

Pluim voor ons allemaal
"Nadat bekend was dat wij 'Ondernemer van het Jaar 2016' waren geworden, hebben personeelsleden de zaal in La Sonnerie versierd. Dat was erg leuk en toen wij laat in de avond terugkwamen, hebben we het feestje hier nog even voortgezet. Dat vergeet je nooit meer", vertelt Hans trots. De nominatie was al een mooie waardering, de bekendmaking deed daar nog een schepje bovenop. "Het is niet alleen onze verdienste, maar ook die van onze gebruikers, zoals Lazy Sonnie Afternoon en Club Cuisine. Het is een pluim voor ons allemaal."

Apetrots
"Ons mam was apetrots na de bekendmaking", vertelt Hans met een glimlach op zijn gezicht. De ouders van Hans en Marianne hebben het destijds aangedurfd om van het oude klooster een mooi hotel te maken. "Het is een oud pand en het vergt veel onderhoud; daar besteden wij veel aandacht aan. We gaan met de tijd mee: wat vorig jaar nog goed was, is nu achterhaald. We blijven daar waar mogelijk continu vernieuwen."

Primeur
Ook qua aanbod van het eten gaat La Sonnerie met de tijd mee. "We gaan binnenkort één dag in de week starten met het uitserveren van kleinere porties, die in verschillende gangen besteld kunnen worden. We merken dat de gast liever meerdere keren een kleinere portie geserveerd wil hebben. Hou hiervoor onze facebookpagina maar in de gaten", aldus Hans.

Nieuwe opzet
Hans is op 1 februari aanwezig tijdens de verkiezing van Ondernemer van het Jaar. "Het gaat om belangstelling voor de ondernemer die gekozen wordt en op deze avond kun je op een ongedwongen manier netwerken met collega's en ondernemers. De afgelopen jaren was de verkiezing altijd perfect georganiseerd door de Lions Club. Dat zal dit jaar zeker niet minder zijn. Het verbinden van goede doelen aan deze avond is een goede zaak. Het is mooi om te zien dat veel lokale goede doelen een financiële steun in de rug krijgen. Dat kunnen zij goed gebruiken", aldus Hans.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>