Afbeelding
Foto: DeMooiSonenBreugelKrant

Omleiding voor fietsers richting Eindhoven

Algemeen

Son en Breugel / Eindhoven - Op maandag 20 januari start de gemeente Eindhoven met de aanleg van het gedeelte Slowlane Esp – Bokt. De werkzaamheden maken onderdeel uit van de Slowlane een 32 km lang fietspad die de economische toplocaties in de regio op de snelste en meest milieuvriendelijke met elkaar verbindt. 

Het wordt een vier meter breed fietspad in rood asfalt en een eenduidige en hoogwaardige uitstraling. Het wordt een vrij liggend fietspad in het groen, dat voor een deel parallel loopt aan de snelwegen (de Fastlane). Het fietspad verbindt bedrijventerreinen en campussen, zoals het ASML, Flight Forum, de Brainport Innovatie Campus, Ekkersrijt, de High Tech Campus Eindhoven en Philips.

Bereikbaarheid
Maandag 20 januari starten dus de werkzaamheden aan de westelijke parallelweg van de Eindhovenseweg. Woningen en bedrijven blijven per auto bereikbaar. De werkzaamheden zijn medio april klaar, maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van onder andere het weer.
Tijdens de werkzaamheden worden de fietsers omgeleid via de oostelijke parallelweg van de Eindhovenseweg en het zuidelijke fietspad aan de Tempellaan in Eindhoven. De omleiding wordt met gele borden aangegeven.

Tijdens de werkzaamheden zal de ventweg/fietspad Eindhovenseweg afgesloten worden voor verkeer tussen de rotonde Ekkersrijt en de rotonde Esp. De oversteek naar de westelijke zijde van de Esp blijft bereikbaar al moet rekening worden gehouden met enige hinder.