Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: f19f1c
Foto: Ingezonden
sport

Springbokken naar klassieker halve marathon Egmond

Son en Breugel - Acht leden van 'De Springbokken' togen zondag 12 januari met nog ongeveer 18.000 andere loopfanaten naar Egmond aan Zee om daar deel te nemen aan de halve marathon, ruim 21 km zwoegen en vechten tegen de elementen.

De lopers van De Springbokken gingen met één van de drie bussen van Eindhoven Atletiek mee. Eindhoven Atletiek biedt lopers uit de regio ieder jaar de mogelijkheid om gezamenlijk met bussen naar Egmond te reizen. Dit jaar was 'hun' bus goed gevuld met Springbokken en diverse andere hardlopende Sonnenaren. Erg gezellig en alleen al vanwege de catering een aanrader.

'Egmond' staat onder hardlopers bekend als dé winterklassieker en kent een uniek, afwisselend parcours dat bestaat uit ruim zeven kilometer strand en het Noordhollands Duinreservaat. De strijd tegen de onverwachtse elementen maakt deze loop ieder jaar weer bijzonder.

Deze editie van Egmond speelde de (tegen)wind een grote rol. De lopers moesten op het zeven kilometer lange stuk strand richting Castricum windkracht 6 trotseren. Daarna volgde het duinenlandschap met grotendeels de wind in de rug, maar het venijn zat hem in de staart. De laatste loodjes gingen in een klim over de Bloedweg en langs de Van Speijk-vuurtoren naar de finish, waar een dík verdiende medaille én eeuwige roem wachtten.

Iedereen zat na afloop moe maar voldaan weer in de bus richting Son. Onder het genot van lekkere hapjes en drankjes werden de persoonlijke ervaringen uitgewisseld. De lopers kijken tevreden terug op een geslaagd evenement.

Lijkt het je leuk om ook eens in een groep mee te doen aan een evenement, of ben je nog niet zo ver, maar wil je opbouwen of eens wat sfeer proeven tijdens de trainingen? Dat kan. Kijk op www.loopgroepdespringbokken.nl of stuur een mail naar loopgroepspringbokken@gmail.com en vraag naar de mogelijkheden. Je mag altijd geheel vrijblijvend een maand meedoen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>