Logo mooisonenbreugel.nl
Bart in het pand op Ekkersrijt   | Fotonummer: 5ae80f
Bart in het pand op Ekkersrijt (Foto: Wil Feijen)
Verkiezing ondernemer van het jaar

Terugblik met Bart Knaapen, 'Ondernemer van het jaar 2012'

Son en Breugel - Slechts elf dagen was Bart Knaapen officieel directeur van familiebedrijf KnaapenGroep op Ekkersrijt in Son en Breugel tijdens de bekendmaking van 'Ondernemer van het jaar 2012'. Het thema van dat jaar was 'familiebedrijven'. Bart blikt terug op deze bijzondere tijd.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

KnaapenGroep is een onderhouds- en renovatiebedrijf. "Wij werken in opdracht van woningbouwcorporaties", legt Bart uit. "Grootschalig onderhoud behoort tot onze taken, maar reparatieverzoeken die bewoners hebben doorgegeven aan de woningcorporatie voeren wij ook uit. Ons bedrijf heeft eigen timmerlieden, schilders, coördinerend personeel en een communicatie-afdeling in huis. Verder werken wij met veel vaste partners."

Oudste familiebedrijf
Bart werkte al enkele jaren in het familiebedrijf, dat op dit moment 367 jaar bestaat. KnaapenGroep is in 1652 opgericht en is het oudste familiebedrijf in Nederland. Het bedrijf is sindsdien van vader op zoon overgegaan. Sinds 2012 heeft Bart de leiding van het familiebedrijf overgenomen. Zijn broer en zus zijn ook werkzaam in het bedrijf. Broer Coen als projectleider en zus Anneke als bewonersbegeleidster en ze is verantwoordelijk voor de communicatie.

Crisis
In 2012 ontwaakte Nederland uit de crisis die enkele jaren heeft geduurd. "Wij hebben hier ook last van gehad. Veel projecten werden uitgesteld. In 2011 en 2012 was het zwaar, maar we zijn er goed uitgekomen", blikt Bart terug. "We zijn financieel gegroeid, mede door de grotere projecten die wij mochten uitvoeren. Ons personeelsbestand is al enkele jaren vrij stabiel; er werken ongeveer honderd mensen bij ons."

Basis
"De titel 'Ondernemer van het Jaar' die ons bedrijf heeft gekregen, is zeker ook de verdienste van mijn vader, opa, overgrootvader en alle andere familieleden die voorheen aan het roer van dit bedrijf hebben gestaan. Zij hebben de basis gelegd en verdienen de credits en waardering van deze onderscheiding", vertelt Bart trots. Als nieuwe directeur mocht hij de prijs in ontvangst nemen. "Ik had het niet verwacht, maar was wel ontzettend blij en trots."

Erkenning
Bart kijkt met veel plezier terug op deze ondernemersavond. Samen met familieleden genoot Bart van deze avond. Bart: "Het was echt perfect georganiseerd, inclusief muziek, eten en drinken. Het is een mooie gedachte dat de Lions Club met het organiseren van deze avond lokale goede doelen ondersteunt."

Nieuwe ondernemer
Wie de nieuwe ondernemer van het jaar 2019 wordt, is een totale verrassing. Dit jaar is ervoor gekozen om de nominaties niet bekend te maken. Bart: "Het zal wel spannender worden op de avond zelf omdat niemand weet wie er genomineerd zijn. Iedereen maakt dus evenveel kans om tot ondernemer van het jaar uitgeroepen te worden." Of Bart dit jaar bij de ondernemersavond is, is tijdens het interview nog niet bekend. "Het kan zomaar zijn dat ik erbij ben", aldus Bart.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>