Stand-up comedians te gast bij Plein Public met op de voorgrond Christian Pielich
Stand-up comedians te gast bij Plein Public met op de voorgrond Christian Pielich Foto: Ingezonden

Snelle grappen en hilarische sketches tijdens ‘comedy night’

Algemeen Voorstelling/Theater

Son en Breugel - Een aantal talentvolle stand-up comedians komt zaterdag 29 februari naar De Boerderij voor de ‘comedy night’. Op uitnodiging van Plein Public staan de grappenmakers van Playground Comedy op het podium in De Boerderij in Son en Breugel. In een 'comedy-club-setting' wisselen ervaren comedians en aanstormende talenten elkaar af met korte shows, waar humor centraal staat.

Redacteur: Emmy Grit

“Een stand-up comedian lijkt een beetje op een cabaretier, maar het verschil is dat het bij stand-up comedy meer om grapdichtheid draait”, legt Christian Pielich, een van de stand-up comedians, uit. “De rode draad of boodschap is niet zo zeer van belang, maar vooral de grappigheid van het verhaal. Een stand-up comedian doet doorgaans geen liedjes of uitgebreide typetjes, het is alleen verbaal. Hij zoekt wat meer improvisatie en interactie op dan de traditionele cabaretier”, aldus Christian.

Afwisselend programma
“Op dit moment is het nog onduidelijk of er zes of zeven comedians acte de présence geven op deze avond. Ze treden ieder tien à twaalf minuten op, waarbij elke act anders is. Iedere comedian heeft zijn eigen verhaal, achtergrond en interesse, iedere keer met veel humor. Dat maakt de avond afwisselend en divers. Snelle grappen en hilarische korte sketches wisselen elkaar in een razendsnel tempo af”, aldus Christian, die Master of Ceremony (MC) is op deze avond. “De MC heeft vaak de functie om de zaal op te warmen voordat de comedians het podium betreden. Een verschil tussen een comedian en de MC is dat een comedian ongeveer 95 procent van tevoren instudeert en de MC over het algemeen meer improviseert.”

Interactie
Bertine van de Boomen neemt de presentatie voor haar rekening. Naast presentatrice is ze ook een van de organisatoren van deze avond. Bertine: “De comedians zijn al vaker te gast geweest in De Boerderij, maar ze treden vaak in andere samenstellingen op. Het is iedere keer weer genieten op zo’n avond. Het is van tevoren niet bekend wat er gaat gebeuren. De interactie met het publiek tovert regelmatig een lach op je gezicht.”

Met de pet rond
De comedy night staat garant voor een gezellige, vrolijke avond, waar lachen en plezier hebben centraal staan. De avond begint om 20.30 uur en duurt tot ongeveer 22.30 uur. De prijs van dit unieke avondje uit bepaal je zelf. Bertine: “In de pauze gaat de organisatie met de pet rond.”

Afbeelding
Algemeen 8 uur geleden Parfumerie Pour Vous nieuw in Son en Breugel
Afbeelding
Algemeen 14 uur geleden Zorgmakelaar voor vragen over en bij mantelzorg
Afbeelding
Algemeen 17 uur geleden Monument voor het ‘onbekende kind’ onthuld bij De Ruimte
Afbeelding
Algemeen 28 jun, 19:04 Vijf topbands op vijfde editie Lazy Sonnie Afternoon Festival
Afbeelding
Foto’s Algemeen 28 jun, 17:20 Ondernemers Eric, Bart en Henk trots op hun titel
Afbeelding
Algemeen 28 jun, 15:43 Optreden MG Band en De Gerwense Dorpsmuzikanten in kiosk