Afbeelding
Foto: Ingezonden

Scouting Mgr. Bekkersgroep zoekt nieuwe leiding

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel  - Aan de Europalaan bij de vijver staat de blokhut van de Mgr. Bekkersgroep op een terrein vol bomen. Op deze mooie plek in het centrum komen iedere zaterdag de jeugdleden van de scouting samen voor uitdagende activiteiten.

De welpen in Nederland bestaan dit jaar 100 jaar, maar hoe oud dit ook klinkt, de welpenleiding is helemaal bij de tijd. De welpen zijn kinderen van 6 tot ongeveer 11 jaar, zowel jongens als meisjes, die op zaterdagochtend allerlei verschillende leuke activiteiten ondernemen. Afgelopen weken is bijvoorbeeld gewerkt aan het pionieren van diverse toestellen, waarmee in de laatste week ‘apenkooien’ werd gespeeld. De weken daarvoor werden diverse spellen gespeeld en ook werd er brood op een stok gebakken boven het kampvuur. Buurtbewoners zijn inmiddels gewend aan de rookpluimen die af en toe opstijgen boven het terrein.

De scouts zijn de grotere kinderen die elke zaterdagmiddag worden uitgedaagd door hun leiding. Zij krijgen veel eigen verantwoordelijkheid en leren nieuwe vaardigheden tijdens hun programma’s. Zo bouwden zij in afgelopen weken hun eigen pizza-oven, pionierden zij een familieschommel en maakten ze een eigen heteluchtballon. De leiding van deze groep is zelf jarenlang jeugdlid geweest en heeft dan ook nog volop ideeën voor nog meer activiteiten.

In beide groepen is er plek voor nieuwe leiding die het enthousiaste team gaat versterken. De Mgr. Bekkersgroep verwacht komend jaar nog meer nieuwe leden te verwelkomen en wil de kinderen allemaal goed begeleiden in het spel. Als je het hen vraagt, geeft de leiding aan dat het naast leuke activiteiten doen met kinderen ook erg leuk is om iedere week buiten bezig te zijn, nieuwe vrienden te maken en samen te werken in een team. Als leiding leer je ook iedere week nog nieuwe dingen en krijg je de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen. Ook het leidingweekend schijnt de moeite waard te zijn, werd ons ingefluisterd.

De Mgr. Bekkersgroep nodigt iedereen uit om een keertje kennis te maken met de groep. Kinderen kunnen deelnemen aan de Sjors Sportief activiteiten die binnenkort weer worden georganiseerd, de eerste keer op 14 maart. Bijzonder graag komt de groep in contact met nieuwe leiding, aanmelden met een e-mailtje op info@mgrbekkersgroep.nl of via de website.