Het team van raadsleden tijdens de Nationale Opschoondag 2019 in het centrum van Son en Breugel
Het team van raadsleden tijdens de Nationale Opschoondag 2019 in het centrum van Son en Breugel Foto: Wil Feijen

Nationale opschoondag: wie doet er mee?

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - De gemeente Son en Breugel doet zaterdag 21 maart mee aan de Landelijke Opschoondag in de week ‘Nederland Schoon’. Op deze dag gaan teams met inwoners aan de slag om te helpen zwerfvuil op te ruimen.

De gemeente kan nog wel wat extra teams gebruiken. Vooral teams uit de buurten Breugel West, Breeakker en De Vloed worden in het bijzonder uitgenodigd om zich aan te sluiten. Groepen van minimaal vier personen kunnen zich tot en met 16 maart melden bij Paula Favier: p.favier@sonenbreugel.nl, telefoonnummer 0499-491491. Paula zorgt er dan voor dat er voor alle teams voldoende materialen beschikbaar zijn.

Een schone, groene en veilige leefomgeving staat hoog op het verlanglijstje van veel inwoners. Daarom hebben veel dorpsgenoten er best een zaterdagochtend voor over om met elkaar een handje te helpen om zwerfafval te helpen opruimen.

De wijkteams van de gemeente zorgen voor knijpers, handschoenen en vuilniszakken en voeren het ingezamelde afval na afloop af. Afgelopen jaren deden diverse teams al mee aan deze activiteit, vooral omdat samen iets doen verbindt. De ochtend wordt afgesloten bij de kiosk (Son) en de Boerderij (Breugel) met soep en broodjes.

De verzamelplaatsen voor de teams worden bekend gemaakt, nadat de inschrijftermijn voor teams is gesloten. Individuele deelnemers of kleine groepjes kunnen op zaterdag 21 maart om 09.30 uur nog spontaan aansluiten.