Thomas en Bregje in hun tuin in de Rhônelaan
Thomas en Bregje in hun tuin in de Rhônelaan Foto: Wil Feijen

Thomas en Bregje kiezen bewust voor De Gentiaan

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Sinds november 2019 wonen Bregje (25) en Thomas (26) in hun koopwoning in de Rhônelaan in De Gentiaan. Ze hebben eerst goed rondgekeken in de dorpen rondom Eindhoven en daarna bewust voor Son en Breugel gekozen, vanwege het vele groen. Beiden ontvangen mij hartelijk in hun nieuwe huis waar ze duidelijk trots op zijn.

Redacteur: Ellen van der Vleuten
Fotograaf: Wil Feijen

Thomas is geboren en opgegroeid in Eindhoven-Noord. Hij werkt met veel plezier in het magazijn bij BMW-garage Van Laarhoven in Eindhoven, de plek waarachter ook zijn ouderlijk huis staat en waar zijn ouders nog steeds wonen. Zijn eis voor een nieuwe woonplek was om niet te ver van Eindhoven te wonen. Dat is in Son en Breugel prima gelukt! Hij woont nu nog dichter bij zijn ouderlijk huis dan toen hij op de Karel de Grotelaan woonde.

Contact
Bregje werkt als verpleegkundige op de afdeling Chirurgie in het Jeroen Boschziekenhuis in Den Bosch. Zij is opgegroeid in Culemborg, een plek met veel groen en water. Ze wilde graag in een dorp wonen. In Culemborg was Bregje heel actief binnen de scouting. Daar had ze ook veel contacten met mensen die je dan ook weer tegenkomt in de winkels, in het dorp en in de kroeg, want dat heb je veel eerder in een dorp dan in een stad. Bregje: “De scouting in Culemborg voelde als een tweede familie.”

De Gentiaan
De keuze voor De Gentiaan had te maken met een goed gevoel voor de buurt, de straat en de groene omgeving. “Ergens in een hoek zie je wat fietsjes liggen en er spelen kinderen op straat en dan weet je dat het een rustige straat is”, aldus Bregje. Ook vindt ze het belangrijk dat ze maar een stukje hoeft te fietsen naar het centrum omdat een dorp kleiner is dan een stad. “Daarom hebben we gekozen voor De Gentiaan: meer vrijheid en alles binnen handbereik.”

Echte kerstboom
Voor het eerst hebben ze de kerstboom niet bij de Praxis gekocht maar bij een boer. Bregje: “We mochten er zelf eentje uitzoeken die daarna uitgegraven werd. Dat was echt een hele andere ervaring.” Thomas vult aan: “Ik vroeg nog of we hier konden pinnen, maar ik wist eigenlijk het antwoord al.” Ze hebben nog nooit zo’n goede kerstboom gehad. Ook na weken nog nauwelijks een naaldje uitgevallen

Hobby’s
Thomas rijdt graag toerritten met de motor. Bregje heeft al wel de uitrusting maar nog geen motorrijbewijs. Bregje gaat achterop als het een dagrit is, maar als Thomas meerdere dagen weggaat dan is het een ‘mannenuitje’. Bregje is aan het zwemmen geslagen bij Thermae. Gezien haar onregelmatige rooster lukt het niet om wekelijks aan te sluiten, maar ze heeft al regelmatig wat baantjes getrokken.

Kennismaking
Ze weten al wat ‘de bult’ is in Son: de bult waar je overheen moet fietsen om bij het centrum te komen. “Dat is een flink bultje”, geeft Thomas aan. Inmiddels zijn ze al naar het eerste evenement in Son en Breugel geweest, naar Plein Public in De Boerderij waar stand-up comedians hun creativiteit lieten gelden. Ook op het gebied van de horeca hebben ze al het een en ander ontdekt: ’t Boshuys, De Zwaan, ’t Haventje en La Sonnerie. “Door dingen te doen kom je erachter wat leuk is”, aldus Thomas.

Gemoedelijkheid
Ook hebben ze al kennisgemaakt met een aantal straatgenoten. Tijdens de verhuizing begon iemand al een praatje te maken totdat de broer van Thomas vroeg ‘of ze ook nog mee kwamen helpen met het leggen van de vloer’. Nu heten ze nog ‘de nieuwen van nummer 7’, maar dat zal snel veranderen. Zeker omdat ze heel erg open staan voor andere mensen.

Goede start
Bregje en Thomas hebben een goede start gehad in De Gentiaan en hopen hier nog lange tijd te blijven wonen! Son en Breugel heeft er met Bregje en Thoams een paar open, hartelijke, spontane inwoners bij.

Oproep
DeMooiSonenBreugelKrant is voor de rubriek '50 jaar De Gentiaan' op zoek naar inwoners die vanaf begin jaren zeventig, nu ongeveer vijftig jaar geleden, in De Gentiaan zijn gaan wonen en nog steeds, het liefst in hetzelfde huis, wonen. Of heb je onlangs je intrek genomen in een huis in De Gentiaan. Dus, woon jij er pas of al (bijna) vijftig jaar, neem dan contact op met redactie@demooisonenbreugelkrant.nl en vertel waarom jij juist voor deze wijk hebt gekozen.

Parallel Wijnen
Evenement 7 uur geleden Parallel Wijnen verkoopt laatste restanten
Afbeelding
Ingezonden 8 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 18 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 22 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 23 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden gisteren Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen