Afbeelding
Foto: ©pixabay.com

Parochie Heilige Oda

Algemeen Coronavirus

Son en Breugel  - De door-de-weekse missen in de Parochie Heilige Oda vervallen tot nader order in verband met de ontstane situatie rond het inperken van het coronavirus. Het betreft de avondmissen om 19.00 uur van maandag t/m vrijdag in de Martinuskerk en de Boskantse kapel. Zij hopen op uw begrip.

Ze volgen de richtlijnen van het bisdom. Houd daarom hun website en facebookpagina in de gaten voor de ontwikkelingen rondom de weekenddiensten.

De pastoraal team en parochiebestuur H. Oda laat weten:
'De parochie H. Oda sluit zich aan bij de oproep van het Bisdom om extra waakzaam te zijn voor het Corona virus. Zo worden hosties in de hand gegeven in plaats van op de tong, geen gebruik te maken van wijwater en de vredeswens wordt afgeraden. Wij blijven de voorschriften van het Bisdom nauwgezet volgen. De maatregelen zoals bij het RIVM worden aangegeven gelden uiteraard ook voor onze parochie. De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken zoals: handen wassen, hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en schud geen handen. Bij milde klachten sociaal contacten beperken en blijf bij enige twijfel van griep of verkoudheid thuis. Tot heden heeft het Bisdom nog geen verdere maatregelen afgekondigd. Diverse groepen maken op individuele basis de inschatting om voor een bepaalde periode niet samen te komen. De vieringen die door de parochie worden verzorgd in de verzorgingstehuizen gaan tijdelijk niet door.'

Wij bidden als parochie voor degenen die lijden onder het Corona virus, voor de zieken, de mensen in quarantaine, de overledenen en de families.