Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Burgemeester vindt dat inwoners goed omgaan met maatregelen coronavirus

Algemeen Coronavirus

Son en Breugel  - ‘Son en Breugel is in de greep van het coronavirus’, zo laat burgemeester Hans Gaillard van Son en Breugel in een statement op de site van de gemeente weten. Niet alleen zijn er twee inwoners besmet met het virus en opgenomen in het ziekenhuis. Maar ook de maatregel die opgevolgd worden, hebben een effect op het dagelijks leven in Son en Breugel.

De burgemeester beseft dat veel mensen thuis moeten werken, of niet naar school kunnen. Dat bedrijven problemen krijgen, omdat klanten wegblijven, of omdat medewerkers niet kunnen komen.

De burgervader vindt het opvallend hoe verstandig de inwoners in Son en Breugel met de situatie omgaan. Zo waren er volgens hem al, voordat het kabinet met scherpere maatregelen kwam, al veel activiteiten en evenementen afgezegd. “Sneu voor de organisatoren, die actief zijn geweest met de voorbereiding. Jammer voor wie had willen deelnemen. Van mijn kant een groot compliment voor de wijze waarop we hiermee omgaan”, aldus Hans Gaillard. 

Ook heeft hij veel respect voor de inzet van iedereen van wie nu extra inzet wordt gevraagd, zoals mensen in de zorg, in het onderwijs, bij de hulpdiensten. Ook voor medewerkers, die een tandje bij moeten zetten, of anders moeten werken. Tevens roept hij iedereen op om te handelen naar de maatregelen die nu afgekondigd zijn. “Was je handen, vermijd drukke plaatsen, blijf thuis als je hoest, verkouden bent, of koorts hebt.”

“Ik ga er dan ook vanuit dat we de situatie het hoofd kunnen bieden, mits we samen de verantwoordelijkheid nemen. Dit doen we wat mij betreft door samen te laten zien, dat we er voor elkaar zijn. Dan komen we in het voorjaar versterkt uit deze moeilijke tijd”, aldus de burgemeester.