Logo mooisonenbreugel.nl
De koeien waren uitgelaten   | Fotonummer: 1b525c
De koeien waren uitgelaten (Foto: Paul Schots)

Koeien weer de wei in

Son en Breugel - Op zaterdag 21 maart, de allereerste lentedag van 2020, mochten de koeien van Boerderij de Hofstad eindelijk weer naar buiten. Deze keer enkel onder toeziend oog van de boerenfamilie Schots, want ook hier heeft het corona-virus de pret bedorven. Voor de mensen dan, niet voor de koeien. Die waren weer maar al te blij dat ze weer lekker naar buiten mochten!

Sinds enkele jaren is de dag dat de koeien voor de eerste keer naar buiten mogen uitgegroeid tot een aardig evenement waarbij tot wel meer dan 100 belangstellende komen kijken. Paul en Lia Schots stellen dan die dag ook hun boerderij open om eens een kijkje te nemen op het erf en in de stallen. 

Maar dus niet in 2020. “Ook al is het evenement in de frisse buitenlucht, toch is het niet verstandig om zo’n grote groep mensen bij elkaar te brengen in deze tijden”, aldus boer Paul Schots. Zelf vindt Paul het ook erg jammer, want zo’n open dag is een mooie gelegenheid om iedereen te laten zien hoe een boerenbedrijf in elkaar steekt. “Zeker in de huidige tijd dat men steeds meer eisen stelt aan de manier van voedselproductie vinden wij het belangrijk om te laten zien hoe wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen”. Zo is de boerderij de afgelopen jaren flink veranderd. 

De boerderij is al enkele jaren overgestapt op een biologische bedrijfsvoering, zijn zij volledig grondgebonden geworden. Daarnaast is boerin Lia gestart met kinderopvang, en is boer Paul een zorgboerderij gestart waarbij hij 3 dagen in de week verschillende jongvolwassenen een zinvolle dagbesteding biedt. Uiteraard is het ook mogelijk om al het lekkers dat wordt geproduceerd op de boerderij ook direct op het boerenerf te kopen. Op dit moment wordt er verse melk uit de tank, biologische vleespakketten, en ook heerlijke Brabantse worstenbroodjes verkocht. 

Nieuwsgierig geworden? Kijk op www.dehofstad.com voor al het moois dat deze twee jonge ondernemers te bieden hebben!

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>