Logo mooisonenbreugel.nl
Een tandartsstoel die er verlaten bij staat   | Fotonummer: 917a3e
Een tandartsstoel die er verlaten bij staat (Foto: Tandarts Gerritse)
Coronavirus

Tandartsen zeggen afspraken af

Son en Breugel - Afspraken tot en met vrijdag 13 maart die in de agenda stonden van Tandartspraktijk Van den Bol en Tandheelkundig Centrum Son en Breugel konden, ondanks het coronavirus dat in Nederland zijn intrede had gedaan, gewoon doorgaan. Op maandag 16 maart kwam hier verandering in. Alle afspraken in de nabije toekomst werden geannuleerd. Daags daarvoor kregen alle tandartsen en mondhygiënisten, via de beroepsorganisatie, het verzoek om alleen nog maar spoedeisende hulp te verlenen.

Redacteur: Emmy Grit

“Dit verzoek is in overleg gegaan met het ministerie van SZW en het RIVM en geldt in ieder geval tot 6 april. Deze maatregel is genomen om te voorkomen dat er een explosieve corona-uitbraak komt. De ziekenhuizen kunnen dan de vraag niet meer aan”, laat tandarts Ronald Gerritse weten in een reactie.

Vanaf maandag 16 maart zijn alle niet spoedeisende afspraken in beide tandartspraktijken en bij de mondhygiënisten verschoven naar een latere datum. Tandarts Gerritse: “Beide praktijken zijn alleen open voor pijnklachten en spoedeisende hulp. Op doordeweekse dagen is op beide locaties één tandarts beschikbaar voor deze zorg.” Patiënten worden geadviseerd om bij klachten telefonisch contact op te nemen met Tandartspraktijk Van den Bol: 0499–472539 of Tandheelkundig Centrum Son en Breugel: 0499-472107. Na 17.00 uur en in het weekend is de dienstdoende tandarts bereikbaar op telefoonnummer 0900-5437745.

Ronald vervolgt: “Om de risico’s voor zowel de patiënt als het personeel zoveel mogelijk te beperken, worden een aantal extra regels gehanteerd. Zo mogen patiënten die hoesten of niezen, koorts en/of keelpijn hebben, niet naar de praktijk komen. Verder mag de patiënt met maximaal twee personen naar de praktijk komen. Ook in de wachtkamer gelden regels waar patiënten zich aan moeten houden. Indien meerdere mensen in de wachtkamer zitten, dan dient men voldoende afstand te houden tot elkaar. Tevens vragen we de patiënten om gebruik te maken van de beide wachtgedeelten in de praktijk en juist geen gebruik te maken van de toiletten.”

Tussen elke afspraak wordt vijftien minuten ‘vrij’ gepland, waardoor er voldoende tijd is om de praktijkkamer goed te desinfecteren. Deze regel voorkomt tevens dat de wachtkamer te vol zit. Tevens worden de deurklinken regelmatig schoongemaakt. De tijdschriften en het speelgoed zijn tijdelijk uit de wachtkamer verwijderd.

Per dag is per locatie één van de tandartsen beschikbaar voor de pijnklachten en spoedeisende hulp. Dit om onnodige contacten tot een minimum te beperken.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>