Logo mooisonenbreugel.nl
Hans geeft de eerste bestelling aan een medewerker van Zonhove   | Fotonummer: 7569cb
Hans geeft de eerste bestelling aan een medewerker van Zonhove (Foto: WIL FEIJEN)
Coronavirus

‘Verrèkes’ lekker avondeten op Zonhove

Son en Breugel - Spierbal on Tour verraste gisteren de bewoners van Zonhove op ‘verrèkes’ lekkere friet bij het avondeten. Vanuit de mobiele frietwagen bakte Hans Teulings, de eigenaar van Spierbal on Tour, op het terrein van Zonhove meer dan 80 kilo friet.

Ook het bedrijf van Hans wordt hard geraakt door de maatregelen die genomen zijn tegen het coronavirus. De mobiele frietwagen is voornamelijk te vinden op evenementen en deze gaan zoals iedereen nu wel weet tot zeker begin juni niet door. Ondanks deze tegenslag wilde hij graag iets doen voor de bewoners van Zonhove. Na een kort overleg werd geregeld dat Spierbal on Tour op woensdag 1 april (geen grap) voor de friet bij het avondeten van de bewoners van Zonhove zou zorgen.

Volgens de begeleiders gaat het naar omstandigheden goed met de bewoners van de in totaal 29 woonunits. Maar doordat zij hun woningen niet mogen verlaten, hebben zij het natuurlijk wel moeilijk. Ze missen de vrijheid die ze normaal wel hebben op Zonhove. Even een rondje op het terrein, de vele activiteiten die nu niet doorgaan, maar ook de ontmoetingen met anderen, een groot gemis.

Daarom wordt de actie van Spierbal on Tour ook zo gewaardeerd; het breekt de sleur, er gebeurt iets wat afwijkt van de dagelijkse routine. Spierbal on Tour en Hans Teulings waren al ‘wereldberoemd’ op Zonhove, maar ze hebben nu het niveau van ‘legendarisch’ bereikt voor veel bewoners.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>