Logo mooisonenbreugel.nl
overzicht aantal opgenomen patienten coronavirus 2 april   | Fotonummer: 8d67ce
overzicht aantal opgenomen patienten coronavirus 2 april (Foto: ©rivm)

Aantal opnames ziekenhuis neemt af

Son en Breugel / Landelijk – De nieuwe cijfers van het RIVM van donderdag 2 april zijn bekendgemaakt. In de afgelopen 24 uur zijn 1.083 patiënten positief getest op het coronavirus. In totaal komt het aantal positief geteste patiënten op 14.679. Het werkelijk aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. 

Landelijk is het aantal ziekenhuisopnames in de afgelopen 24 uur met 625 gestegen. In totaal zijn nu 5.784 coronapatiënten opgenomen (geweest) in de ziekenhuizen, meldt het RIVM woensdag. Het RIVM meldde tot en met 30 maart het aantal besmettingen per gemeente, maar deze informatie is niet meer beschikbaar.

Het dodental als gevolg van COVID-19 steeg afgelopen etmaal met 166 naar 1.339. Het werkelijke aantal overledenen ligt hoger. Sterfgevallen worden soms pas na enkele dagen doorgegeven aan het RIVM. Lang niet iedere besmetting wordt vastgesteld door een test

Overzichtskaart
Het RIVM meldt vanaf 31 maart niet meer het aantal besmettingen per gemeente, maar publiceert wel een kaart met het aantal ziekenhuisopnames per gemeente afgezet tegen 100.000 inwoners. Volgens de kaart van het RIVM zijn er 109,7 inwoners per 100.000 opgenomen in het ziekenhuis, dit is omgerekend 19 inwoners uit Son en Breugel (1 meer dan 1 april), waarvan dit bevestigd is, klik hier voor de kaart.

Bekijk hier de kaart van het RIVM

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>