Filerijden richting de milieustraat
Filerijden richting de milieustraat Foto: ©MooiSonenBreugel

In de file richting de milieustraat

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - De zolders, garages, schuurtjes en andere ruimtes in veel huizen in Son en Breugel hebben de afgelopen weken een grote schoonmaak- c.q. opruimbeurt gekregen. De maatregelen rondom het coronavirus waren voor veel inwoners reden om thuis eens grondig op te ruimen. Dat meerdere inwoners deze gedachte hadden, merkten ze toen ze in de file stonden richting de milieustraat.

Redacteur: Emmy Grit

Woensdag 29 april stond er zelfs een hele lange file richting de milieustraat. Auto’s volgeladen met afval, vaak nog een aanhanger erachter, zorgden voor deze verkeersdrukte. Die woensdagavond werd voor de laatste keer ‘happy hour’ gehouden: het gratis wegbrengen van afval. Vanaf maandag 4 mei is dit ‘gratis uur’ verplaatst naar maandag. Op maandag van 13.00 tot 17.00 uur kunnen inwoners van Son en Breugel bijna al hun afval gratis wegbrengen. Verbouwingsrestafval (vervuild puin) en grof huishoudelijk afval, waaronder meubels, mogen tijdens het happy hour niet aangeboden worden.

Openingstijden
Op woensdag van 13.00 - 17.00 uur en van 18.00 - 20.00 uur, vrijdag van 13.00 - 17.00 uur en zaterdag van 10.00 - 17.00 uur is de milieustraat ook geopend. Op deze dagen moet er betaald worden voor het storten.

Wegbrengen
De gemeente vraagt op haar website in verband met de coronamaatregelen om de milieustraat alleen te gebruiken als het echt nodig is. “Ik ben mijn zolder aan het opruimen en wil natuurlijk mijn spullen meteen naar de milieustraat brengen en waarschijnlijk met mij nog veel meer inwoners. Je wilt het tenslotte ook niet buiten op straat laten liggen”, aldus een van de inwoners die woensdagavond in de file heeft gestaan bij de milieustraat.