Haren knippen
Haren knippen Foto: Ingezonden

Kapsalons mogen weer open

Algemeen Coronavirus

Son en Breugel - Wekenlang hebben de kappers gewacht op het bericht dat premier Rutte vanavond heeft bekendgemaakt: de kapsalons mogen vanaf 11 mei weer open! De afgelopen tijd zijn veel kapsalons verbouwd en aangepast aan de nieuwe normen. Minder zitgelegenheden waardoor meer afstand gecreëerd kan worden. Zo ook bij kapsalon Da Vivente en Traditions in Son en Breugel.

Redacteur: Emmy Grit

In een normale situatie gaat een mens eens in de zes tot acht weken naar de kapper. Er zijn uitzonderingen; sommigen gaan iedere week, anderen gaan eens in de paar maanden. Door de maatregelen rondom het coronavirus werden de kapsalons half maart gesloten. Mensen zitten met hun handen in het haar, omdat haren blijven groeien als er niets aan gedaan wordt. De kappers staan te springen om hun klanten weer te voorzien van een perfecte kapsel.

Dorethé van Beuningen, eigenaresse van kapsalon Da Vivente, vertelt: “Ondanks dat onze kapsalon aan het Raadhuisplein verbouwd wordt en pas eind mei gereed is, zijn wij er wel klaar voor. We hebben een pop-up kapsalon op Raadhuisplein 14 ingericht en daar kunnen we onze klanten vanaf 11 mei ontvangen. We zijn nu bezig om te kijken hoe we de agenda het beste kunnen vullen om alle klanten volgens de geldende maatregelen te ontvangen en te behandelen.”

Emma Haagen van Traditions kappers aan de Dommelstraat heeft de afgelopen weken niet stilgezeten. Zij heeft de vrijgekomen tijd gebruikt om haar kapsalon op te frissen en anders in te richten. Emma: “De balie staat nu op een andere plek, de zitplaatsen zijn anders neergezet met meer ruimte ertussen en de spiegels zijn voorzien van een nieuwe laklaag.” Emma is er klaar voor om haar klanten weer te voorzien van een nieuwe coupe. Speciaal voor haar klanten gaat ze gedurende een aantal weken langer open, waardoor er een betere spreiding is. “Ik heb al veel telefoontjes gehad van klanten die hun haren graag willen laten knippen of verven. Door de maatregelen moeten wij ons aanpassen, vandaar dat wij enkele dagen langer opengaan, om al onze klanten weer te kunnen helpen.”

Het is voor zowel Da Vivente als Traditions geen probleem om met mondkapjes of spatschermen te werken. Ze zijn beiden op alles voorbereid en hebben alle beschermingsmiddelen in de kapperszaak staan.

De klanten kunnen vanaf donderdag 9 uur bellen om een afspraak te maken. “Wij vragen wel aan onze klanten om de richtlijnen van het RIVM in acht te nemen. We moeten het tenslotte samen doen!”, aldus de kapsters.

Afbeelding
Algemeen 13 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 13 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 16 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella