Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: b3aff3
Foto:
Lezerspodium

Waar zijn we in beland 2!

Son en Breugel - 'Waar zijn we in beland en wat hangt ons nog allemaal boven het hoofd?', dat schreef de gemeenteraad enige weken geleden in DeMooiSonenBreugelKrant. Nog steeds leven we in een maatschappij die we eigenlijk niet willen, maar ons wel overkomt. We hebben echter geen keus dan ons te houden aan de richtlijnen die ons voor ons ieders welzijn worden opgelegd.

DorpsVISIE sprak de afgelopen weken diverse verontruste ondernemers. Er heerst inderdaad heel begrijpelijk veel onrust nu ten gevolge van de coronacrisis bedrijven noodgedwongen zijn gesloten en onduidelijk is hoe lang dit nog gaat duren. Ondernemers die een boterham moeten verdienen maar door de noodverordeningen genoodzaakt zijn of worden hun activiteiten te staken. Hoe mooi is het echter om te zien dat er een enorme creativiteit loskomt zowel vanuit de ondernemers als vanuit de Son en Breugelse gemeenschap. Acties die een beroep doen op onze solidariteit, het geloof in veerkracht, gezond verstand en hoop op herstel. Wij denken hierbij b.v. aan de oproepen om lokaal te kopen en abonnementen voort te zetten. Hiermee waarborgen we immers dat ook na deze crisis de voorzieningen overeind blijven.

Het is fijn om te zien dat er weer wat meer mogelijk is, de jongste groep gaat weer naar school, we mogen weer voorzichtig buiten sporten en verschillende contactberoepen mogen weer uitgevoerd worden.

Zoals echter aangegeven door het kabinet gaat het nog een hele tijd duren voordat we weer alles mogen en kunnen doen wat we ook voor deze crisis deden, daarom:
· laten we solidair zijn met eenieder die het nu lastig heeft.
· Laten we loyaal zijn naar de verenigingen en bedrijven die het nu zo lastig hebben.
· Laten we zoveel mogelijk zorgen dat we als deze crisis straks ten einde is we nog altijd beschikken over een mooi voorzieningen niveau.

Laten we samen ons dorp zijn en blijven!

DorpsVISIE Son en Breugel,
Willie Horden, voorzitter

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>