Neurowetenschapper en onderzoeker Boris Konrad
Neurowetenschapper en onderzoeker Boris Konrad Foto: ©www.bartvandieken.com

Webinar bibliotheek Dommeldal

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - In coronatijd organiseren de bibliotheken Breda, Den Bosch, Midden-Brabant, Dommeldal, Eindhoven en Veldhoven samen diverse Webinars. Op donderdagavond 4 juni wordt er van 20.00 - 21.00 uur een webinar over het geheugen gehouden. Het webinar is gratis te volgen, maar wel na aanmelding. Op de website van de bibliotheek zijn onder de ‘tips voor volwassenen’ ook oudere webinars terug te zien.

Een slecht geheugen?
Geheugenwereldkampioen Boris Konrad zegt geen uitzonderlijk geheugen te hebben. Een goed geheugen heeft niets te maken met talent of genen, maar alles met de juiste technieken en oefening. Je denkt dat je een slecht geheugen hebt, maar dat is niet zo. Je weet gewoon niet hoe je het geheugen optimaal kunt gebruiken. Dat is in elk geval de stellige overtuiging van Boris Konrad.

Boris Konrad
Dr. Boris Konrad (1984) is als Neurowetenschapper en onderzoeker verbonden aan het Dondersinstituut voor Brein, Cognitie en Gedrag van de Radboud Universiteit te Nijmegen. Na zijn Master Natuurkunde en Informatica te hebben behaald aan de Technische Universiteit Dortmund, promoveerde hij aan de Max Planck Institute of Psychiatry in München tot Doktor met een onderzoek over bijzondere geheugen-prestaties. Boris haalde viermaal het Guinness Book of Records en won met zijn team zevenmaal het wereldkampioenschap geheugensport. Ook brak hij in 2015 zijn eigen wereldrecord door in 15 minuten, 215 namen en gezichten te onthouden. Hij geeft wereldwijd lezingen en seminars en verschijnt regelmatig in de media. Intussen publiceerde hij drie boeken over het geheugen, waaronder het boek ‘De Geheimen van ons Geheugen’ dat aan de basis van zijn workshops ligt.

Meer informatie over de webinars vind je in de agenda op www.bibliotheekdommeldal.nl.