Logo mooisonenbreugel.nl
De horeca gaat open!   | Fotonummer: 832571
De horeca gaat open! (Foto: Wil Feijen )
Algemeen / Son & Breugel

Intelligente lockdown wordt versoepeld

Son en Breugel / landelijk - Volgens het kabinet is het verantwoord om de volgende stappen te zetten die twee weken geleden zijn aangekondigd in de ‘routekaart’. Dinsdagavond 19 mei kondigde Minister-president Rutte de versoepeling aan dat horeca, theaters, bioscopen, musea en concertzalen vanaf 1 juni weer open mogen. Het openbaar vervoer gaat volgens dienstregeling rijden. Feestcafé’s, discotheken, clubs en sportscholen blijven voorlopig nog gesloten.

Nu er een versoepeling komt, wordt er een nog groter beroep gedaan op de samenleving. “Iedereen moet waakzaam blijven en de eerder genomen maatregelen in acht blijven nemen. Houd anderhalve meter afstand, geef geen handen, was regelmatig je handen en nies in je elleboog. Doe het voor jezelf, maar ook voor anderen in je omgeving”, aldus minister Rutte.

Een aantal eerder genomen besluiten worden van de intelligente lockdown worden versoepeld. Je mag met meerdere mensen buiten samenkomen, mits de anderhalve meter gehandhaafd wordt.

De horeca mag maandag 1 juni open, om 12.00 uur. In café's, restaurants en openbaar gebouwen mogen maximaal dertig personen, exclusief personeel, samen zijn. Huishoudens mogen bij elkaar aan tafel zitten, twee personen die niet uit hetzelfde huishouden komen, mogen ook samen zitten. Vooraf reserveren is verplicht en van tevoren wordt een ‘check-gesprek’ gehouden. Op de terrassen mogen mensen samen komen zonder maximale groepsgrootte. Gasten moeten wel allemaal aan een tafel zitting nemen.

Op 2 juni gaan de middelbare scholieren weer naar school, ook parttime. Alle leerlingen zullen fysiek onderwijs op school krijgen. Ook het voortgezet speciaal onderwijs begint weer op deze datum.

Leerlingen van basisscholen gaan vanaf 8 juni fulltime naar school, tenzij uit lopende onderzoeken blijkt dat het niet verantwoordelijk is. De buitenschoolse opvang gaat ook weer open. Studenten van MBO, HBO en WO beginnen vanaf 15 juni weer en volgen praktijkonderwijs op locatie.

De versoepeling geldt ook voor de verzorgingshuizen. Vanaf 25 mei wordt de bezoekregeling versoepeld en vanaf 1 juni kan de dagbesteding weer opgestart worden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>