Logo mooisonenbreugel.nl
Erik neemt samen de taart in ontvangst met zijn dochter Tess    | Fotonummer: 755ff0
Erik neemt samen de taart in ontvangst met zijn dochter Tess (Foto: Wil Feijen)
TIPSonenBreugel

Praat en denk mee over lokale actuele onderwerpen

Son en Breugel - Wil je een steentje bijdragen aan een betere woon- en werkomgeving? Laat je graag (anoniem) weten hoe je denkt over lokale, actuele onderwerpen? Grijp dan nu jouw kans. Denk en praat periodiek mee over onderwerpen die spelen in Son en Breugel en schrijf je gratis en anoniem in voor TIPSonenBreugel (voorheen TIPMooiSonenBreugel). Met je inschrijving maak je nu ook nog eens kans op een meter slagroomtaart.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

TIPMooiSonenBreugel is in maart 2017 gestart en is een raadgevend burgerpanel in de gemeente Son en Breugel. Alle inwoners van 16 jaar en ouder kunnen hieraan deelnemen. Het burgerpanel is een onderdeel van DeMooiSonenBreugelKrant en het onafhankelijke onderzoeksbureau TOPonderzoek uit Horst. Alle raadplegingen worden uitgevoerd door TOPonderzoek dat is aangesloten bij de Markt Onderzoek Associatie (MOA). Op dit moment zijn er 69 TIP-panels in Nederland. Sinds een aantal maanden zijn alle TIP-panels gewijzigd van naam: TIP met aansluitend de plaatsnaam.

Raadgevende vragen
Via TIPSonenBreugel doe je niet mee aan opiniepeilingen, maar geef je via raadgevende vragen antwoord. Dus geen ‘wat vindt u van-vragen’, maar de ‘waarom-‘ of ‘hoe-vragen’ over lokale, actuele vraagstukken. TIPSonenBreugel praat samen mét de inwoners in plaats van óver de inwoners. Via e-mail ontvangen de panelleden een vragenlijst met ongeveer tien korte vragen. Door een eenvoudige en snelle manier van antwoorden laat je horen wat er volgens jou allemaal speelt. De resultaten van een raadpleging lees je binnen een paar weken terug in deze krant.

Afspiegeling
Adrie Neervoort, uitgever van DeMooiSonenBreugelKrant: “We zien het laatste jaar een stijging van het aantal respondenten; betrokken dorpsgenoten die graag meedenken en mee willen praten over lokale én actuele onderwerpen. Het burgerpanel is een afspiegeling van de inwoners en daarom is een groei van het burgerpanel wenselijk. Inmiddels telt het burgerpanel 478 respondenten, maar het draagvlak van een raadpleging kan alleen maar breder worden als meer dorpsgenoten zich inschrijven.”

Slagroomtaart
Een aantal weken geleden heeft de redactie van deze krant lezers opgeroepen om zich aan te melden voor het burgerpanel, waarmee zij kans maakten op een slagroomtaart. Deze taart is een paar weken geleden uitgereikt. Erik Wolfs is de gelukkige winnaar van de slagroomtaart van deze maand. Tot de 500 aanmeldingen wordt nog eenmaal een slagroomtaart verloot van het Sons Bakhuys aan de Nieuwstraat 22 in Son en Breugel. Word jij de volgende gelukkige die een slagroomtaart mag ophalen?

Gebruik van maken
Erik Wolfs is sinds maart 2018 lid van TIPSonenBreugel. Hij vertelt over zijn aanmelding: “Sinds dat we in Son en Breugel zijn komen wonen, las ik in DeMooiSonenBreugelKrant regelmatig de artikelen over de raadplegingen van het burgerpanel en de resultaten ervan. Dat triggerde mij om mij aan te melden. Als je de mogelijkheid wordt geboden om mee te praten en mee te denken over lokale onderwerpen, dan moet je daar zeker gebruik van maken. Je kunt op een leuke en informele wijze meepraten.”

Nieuwe vragenlijst
Vrijdag 22 mei wordt de nieuwe vragenlijst over corona naar de burgerpanelleden verstuurd. Vragen als ‘denk jij nog hetzelfde over corona als een paar weken geleden of is je mening veranderd?’, ‘wat vind je ervan dat er maatregelen versoepeld zijn?’ en ‘wat vind je ervan dat de sportscholen nog niet open mogen?’ zijn voorbeelden die gesteld worden. Wil je ook meepraten en meedenken, maar je bent nog geen lid? Meld je dan voor 22 mei, vóór 12.00 uur aan via www.TipSonenBreugel.nl, klik op 'aanmelden' en ‘schrijf je in’. Meld je je later aan, dan ontvang je de vragenlijst als de herinnering verstuurd wordt. Vanaf 16 jaar kun je deelnemen aan dit burgerpanel. Deelname is gratis en volledig anoniem, je naam hoef je niet op te geven en het e-mailadres is alleen bekend bij TOPonderzoek.

Iedere mening telt, ook die van jou!

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>