Logo mooisonenbreugel.nl
Huisarts De Groot bij MC De Linden   | Fotonummer: 4efeeb
Huisarts De Groot bij MC De Linden (Foto: Wil Feijen)
Zorg

Wie betaalt de coronatest?

Son en Breugel - In de persconferentie op 19 mei heeft minister Hugo De Jonge aangekondigd dat iedereen vanaf twaalf jaar met verkoudheid-achtige klachten of koorts zich kan laten testen op corona. Maar waar laat je je testen, bij de GGD, of bij de huisarts? En hoe duur is een test? Moet je die zelf betalen of wordt de test vergoed vanuit het ziekenfonds? Of geldt hiervoor een bijdrage uit het eigen risico?

Redacteur: Emmy Grit

Huisarts Christian de Groot van Medisch Centrum De Linden, geeft antwoorden op al deze vragen. Hij legt uit: “Zowel de GGD als de huisartsen hebben een rol in het testen. Wanneer een patiënt zich met coronaverdachte klachten meldt bij de huisartsenpraktijk of bij de huisartsenpost wordt die getest door de huisarts. Een huisarts voert de test alleen uit als dit medisch noodzakelijk is, dat wil zeggen dat het invloed heeft op de behandeling. Wanneer de coronatest positief is, doet vervolgens de GGD een contactonderzoek. Dat is belangrijk om de uitbraak te bestrijden. Iedereen met wie de patiënt kortgeleden contact heeft gehad, wordt door de GGD getest.”

Wordt een patiënt door de huisarts getest, dan komen de kosten van de test voor rekening van de GGD. Dit heeft geen invloed op het eigen risico. Na een opname worden er ook in het ziekenhuis corona-testen gedaan. Dat betaalt de verzekering helemaal, dus ook dat gaat niet af van je eigen risico.

Kijk voor meer informatie op www.RIVM.nl over het testen, de onkosten en de doelgroepen die in aanmerking komen om getest te worden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>