Logo mooisonenbreugel.nl
Eva begeleidt kinderen tijdens een verjaardagfeestje, wellicht aankomend jaar tijdens de KinderVakantie Muziekweek   | Fotonummer: c26895
Eva begeleidt kinderen tijdens een verjaardagfeestje, wellicht aankomend jaar tijdens de KinderVakantie Muziekweek (Foto: Ingezonden)
Muziek

Nieuw in Son en Breugel ‘KinderVakantie Muziekweek’

Son en Breugel - Toen bekend werd dat de KinderVakantieSpelweken in de hele regio werden afgelast, besloot Eva Wiselius in actie te komen. De eigenaresse van Muziekschool Music Dock aan de Kanaaldijk Zuid in Son en Breugel, zelf moeder van twee kinderen, weet hoe fijn het is voor de kinderen (én voor de ouders) als ze deel kunnen nemen aan deze weken vol gezelligheid, creativiteit, met dorpsgenoten en enthousiaste begeleiding.

“Als die weken niet doorgaan is dat de zoveelste domper door corona”, aldus Eva. “Veel ouders moeten gewoon werken, al is dat ‘gewoon’ nu niet zo gewoon als anders. Hoe fijn is het dan als je kind dicht bij huis, met leeftijdsgenootjes en onder begeleiding een superleuke week heeft!”

Eva is ervaren in het organiseren van workshops, kinderfeestjes en groepsactiviteiten. Dat organisatietalent komt nu opnieuw goed van pas. Er vinden maar liefst drie ‘KinderVakantie Muziekweken’ plaats voor kinderen in de leeftijd van 8-16 jaar. “Er wordt in kleine groepen gewerkt zodat we voldoende afstand kunnen bewaren en ieder kind voldoende aandacht krijgt. Muzikale ervaring is niet nodig. Het is juist heel goed voor de groepsdynamiek als verschillende leeftijden en verschillende niveau’s met elkaar samenwerken, al zullen we ook de groepen splitsen om te zorgen dat er voor ieder voldoende te leren is. Bovendien krijgt ook ieder kind individuele aandacht.”

Na een kleine stilte vervolgt Eva dat ze ook graag iets voor de jongere kinderen zou willen organiseren. “Het zit in m’n hoofd en krijg het er dan maar weer eens uit”, lacht ze. Wat haar tegenhoudt is de beperkte ruimte in verband met de maatregelen en voorschriften rondom corona, en het aantal vrijwilligers dat nodig is om deze jongere groep voldoende te kunnen begeleiden. “Kinderen van groep 1 en 2 hebben meer begeleiding nodig en om de kosten laag te houden kan dat niet zonder een handvol vrijwilligers.”

Mochten er nu lezers zijn die zich geroepen voelen om een handje (of twee) uit te steken in de zomervakantie, dan zijn zij hierbij van harte uitgenodigd contact op te nemen met de muziekschool. Dit kan via telefoonnummer 06-49112751 of via e-mail: musicdock@hotmail.com .

Muzikale achtergrond is hiervoor geen vereiste, wel de wil om de kinderen een heerlijk vrolijke, ontspannen week te bezorgen. Meer informatie is onder andere te vinden op de website: www.musicdock.nl/kindervakantiemuziekweek, evenals het inschrijfformulier.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>