Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: c57148
Foto: Ingezonden
Algemeen / Son & Breugel

Herstart Alzheimer Café

Son en Breugel - Vanwege corona lag het Alzheimer Café de afgelopen maanden stil. Dit gold niet alleen voor Alzheimer Café B.O.S. (Best, Oirschot, Son en Breugel), maar voor het gehele land. Alzheimer Nederland gaf onlangs groen licht en vanaf september kunnen mensen met dementie, hun mantelzorgers en andere geïnteresseerden elkaar weer ontmoeten op locatie ’t Zand in Oirschot. Elke vierde woensdag van de maand wordt hier een informatiebijeenkomst georganiseerd, met een deskundige gastspreker en volop ruimte voor uitwisseling en ontmoeting.

“We hebben onze vaste bezoekers echt gemist,” aldus Lenie Brummans, één van de gespreksleiders van het Alzheimercafé. Samen met een groep vrijwilligers zit zij al jaren in de organisatie van het café. “Natuurlijk organiseren we alles volgens de RIVM-maatregelen, waar de ruimte zich goed voor leent. We kunnen heel goed looproutes en een aparte in- en uitgang organiseren. En ook is er voldoende ruimte om afstand van elkaar te houden.”

“We doen het deze eerste keer sinds corona wel een beetje anders. Er komt geen gastspreker, maar we gaan vooral met elkaar in gesprek in kleine groepjes. Gewoon om te horen hoe het met iedereen gaat en hoe men deze periode beleefd heeft. Wel hebben we een muzikale gast uitgenodigd. Met een optreden van Jurgen Jonkers maken we er een klein feestje van.”

De eerstvolgende café-avond is op woensdag 23 september van 19.30 tot 21.00 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Vanwege corona werkt het Alzheimer Café voorlopig met aanmelden. Dit kan via het volgende emailadres verbeek@alzheimervrijwilligers.nl of door te bellen naar 06-41546859.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>