Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 16d3ec
Foto: Ingezonden
Algemeen / Son & Breugel

Een onbeschrijfbare tocht toch beschreven

Son en Breugel - In september 2019 startte Paul Edlinger via de Camino del Norte zijn Camino (pelgrimsroute) naar Santiago de Compostella. Ondanks weinig goede voorbereidingen, niet wetende waar hij echt aan begint en weinig tot geen echte doelen gesteld hebbende, wordt deze reis een van zijn beste keuzes ooit gemaakt.

Er was één doel gesteld, namelijk het opbouwen van nieuwe herinneringen. Er is zoveel meer gebeurd en vele doelen die hij vooraf niet had kunnen bedenken werden behaald. In het boek ‘Als elke stap telt, vertelt’ dat Paul geschreven heeft, word je gedurende 257 pagina's meegenomen in een metamorfose van ‘waar ben ik aan begonnen’ tot ‘een groot euforisch gevoel’.

Je hebt het gevoel mee te lopen en mee te voelen. De inspanning, het verdriet, de pijn en de twijfel, maar ook word je meegenomen in de vele mooie, ontroerende en lachwekkende gebeurtenissen. Ook wordt er in de verhalen veel informatie verwerkt betreffende de gebruiken op de Camino del Norte, de herbergen, de routes en de omvangrijke natuur, en sommige verhalen worden ondersteund door een foto (90 in totaal).

Vele beschouwingen onderweg worden in huidig perspectief geplaatst en beschreven. Persoonlijke ervaringen van de pelgrim (de schrijver) worden vaak in spiritueel, psychologisch en/of religieus perspectief geplaatst, wat soms best diepgaat zonder in eenvoudig sentiment te vervallen.

Veel pelgrims die een Camino gelopen hebben, benoemen het ‘Camino-gevoel’; velen zeggen dit niet te kunnen omschrijven. Gedurende het lezen van ‘Als elke stap telt, vertelt’ zullen daar zeker gedachtes en gevoelens over ontstaan.

Op de site www.alselkestaptelt.nl is meer informatie te vinden over dit boek. Ook staan daar al enkele reviews vermeld van lezers. Via deze site kan het boek ook besteld worden. Een deel van de opbrengst van dit boek zal gedoneerd worden aan KWF.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>