9 of 14 miljoen euro?
9 of 14 miljoen euro? Foto:©pixabay.com

Lezerspodium: 9 of 14 miljoen euro...

Algemeen Lezerspodium

Son en Breugel - De discussie over de realisering van ons dorpshuis nadert zijn einde. Donderdag 27 augustus zal het finale besluit hierover door de gemeenteraad al dan niet worden genomen.

In de media circuleert een investeringsbedrag van 9 miljoen voor het dorpshuis. Als we kijken naar het totaal dat we als raad al uitgegeven hebben aan de kerk sinds de nieuwe coalitie, loopt dit bedrag op tot 14 miljoen. Wij krijgen geen Europees, landelijk of provinciaal subsidie voor deze investering, dus we moeten het hele bedrag zelf ophoesten.

Ik ga er verder niet veel woorden meer aan vuil maken. 14 miljoen investering moet dus door ons dorp zelf op tafel worden gelegd en dat is dan circa 825 euro per inwoner. Het maakt niet uit of u jong of oud bent, de rekening zal straks 825 euro per persoon zijn, los van alle andere belastingen en heffingen. Je zult in deze tijd maar drie kinderen hebben..., dan mag je dus 4.125 euro aftikken. Echt iets om vrolijk van te worden. Coalitie van Dorpsvisie, CDA en PvdA\GL: bedankt!

Eef van Turnhout
Raadslid Dorpsbelang