Logo mooisonenbreugel.nl
V.l.n.r.: Peter, Thomas en Bart voor de winkel met het bevrijdingsbier   | Fotonummer: fad5f9
V.l.n.r.: Peter, Thomas en Bart voor de winkel met het bevrijdingsbier (Foto: MooiSonenBreugel )
Advertorial

Toosten op de vrijheid met bevrijdingsbier

Son en Breugel - In 2019 werd het ‘75 jaar leven in vrijheid’ gevierd. Aanleiding destijds voor Thomas van Herpen van de Gall&Gall te Son en Breugel om een speciaal bier uit te brengen. Hij benaderde Bart Thijssen van Brouwerij Engelbertus en Peter Spaan van Brouwerij Strijder om hierin mee te denken. In een mooie samenwerking die daarop volgde, brouwden de drie partijen het bier ‘Bevrijder’.

Alhoewel er dit jaar iets minder aandacht is voor de bevrijding dan in een jubileum jaar, hebben ze ook dit jaar een bevrijdingsbier gebrouwen. Thomas: “Wat mij betreft maken we hier een jaarlijks ritueel van. Het is sowieso goed om bij de bevrijding stil te gaan en uit de opbrengst heb ik vorig jaar een check van 500 euro aan de Veteranen Son en Breugel over kunnen maken. Dat hoop ik dit jaar weer te kunnen doen.”

Het bier werd vorig jaar goed ontvangen. Het is een Barley Wine van 10% alcohol infused met flink wat bourbon. Dat komt ook in de smaak terug. Dit jaar hebben de heren de bourbon laten rijpen op houtsnippers wat weer net een andere smaakbeleving aan het bier geeft.

De flessen zijn ook dit jaar exclusief bij de Gall&Gall in Son en Breugel verkrijgbaar. Vorig jaar waren de flessen binnen anderhalve week uitverkocht.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>