Afbeelding

Lezerspodium: Jazeker, armoede in Son en Breugel

Algemeen Lezerspodium

Son en Breugel - In februari 2019 bracht het CDA het onderwerp ‘Armoede’ in tijdens een commissievergadering Burgerzaken. Het begon met ‘stille armoede’ bij ouderen, maar later werd het onderwerp breder getrokken. Een bittere noodzaak, want ons huidige armoedebeleid stamt uit 2007.

En voor wie denkt dat armoede niet aan de orde is in ons ‘rijke’ dorp Son en Breugel, even wat cijfers: in 2018 leefden er ongeveer 700 personen langer dan 1 jaar en 300 personen zelfs langer dan 4 jaar in armoede! En met alle gevolgen die corona heeft voor onze economie; de financiële zorgen bij veel ondernemers en inwoners, weten we intussen wel zeker dat die cijfers anno 2021 niet omlaag zijn gegaan.

We kunnen echt niet lang meer wachten op een goed lokaal armoedebeleid. Het CDA heeft de wethouder dan ook gevraagd om zo spoedig mogelijk te komen met een voorstel, de fase van onderzoeken heeft nu lang genoeg geduurd. We willen actie! En dat betekent in ieder geval betere communicatie over wat er allemaal beschikbaar is. Waar en hóe kunt u welke hulp krijgen!

Helaas zijn er ook inwoners in ons mooie dorp die in stilte in armoede leven. Omdat men zich schaamt, omdat men niet weet wat er allemaal mogelijk is, men geen computer heeft om informatie te vinden, omdat men de Nederlandse taal niet goed spreekt enzovoorts. Mocht u iemand in uw omgeving kennen waarbij u armoede vermoedt, het CMD (telefoon: 0499–491470) is een eerste aanspreekpunt. Er is al best veel mogelijk en het zou zo fijn zijn als iedereen die er recht op heeft er ook gebruik van maakt. Mocht u meer willen weten over dit onderwerp; wij horen erg graag van u!

Fractie CDA Son en Breugel
Voor een betrokken, betrouwbaar bestuur. Ga voor meer informatie