schoolplein De Harlekijn (archieffoto)
schoolplein De Harlekijn (archieffoto) Foto: L. Storimans

De Harlekijn week dicht door coronabesmettingen

Algemeen School

Son en Breugel – In overleg met de GGD heeft Lidwien Storimans, directeur van basisschool De Harlekijn, besloten om een week de deuren te sluiten omdat er sprake lijkt te zijn van een besmettingshaard binnen school. 

Redacteur: Emmy Grit

“Een aantal collega’s en leerlingen zijn positief getest op corona”, vertelt Lidwien daags nadat de school dicht is gegaan. “Het is heel vervelend voor iedereen van De Harlekijn en in het bijzonder voor de kinderen die echt in quarantaine zitten. Dat betekent veel voor hen: niet alleen niet naar school, maar ook onder andere niet afspreken, niet sporten, geen opa’s en oma’s op bezoek.”

Lidwien heeft respect voor de ouders dat zij dat zij zo snel konden schakelen en hun kinderen konden ophalen van school. “Er is veel begrip voor de sluiting. De kinderen reageerden over het algemeen rustig, zij blijken wederom veerkrachtig te zijn.” Er is donderdag snel en adequaat gehandeld door alle leerkrachten. Alle lesmaterialen zoals chromebooks, boeken, schriften en werkboeken zijn aan de leerlingen weer mee naar huis gegeven. Lidwien: “Direct de dag na de sluiting startte het onlineprogramma alweer in alle groepen.” 

“Hoe vervelend het ook is, het is wel het enige juiste besluit dat wij konden nemen. Wij hopen door even te sluiten de besmettingen te kunnen elimineren”, aldus de directeur.