Basisschool De Harlekijn blijft nog een paar dagen extra gesloten
Basisschool De Harlekijn blijft nog een paar dagen extra gesloten Foto: Wil Feijen

De Harlekijn langer dicht door coronabesmettingen

Algemeen School

Son en Breugel - In overleg met de GGD heeft Lidwien Storimans, directeur van basisschool De Harlekijn, besloten om de deuren van de school langer gesloten te houden dan in eerste instantie was aangekondigd. In het weekend van 20 en 21 maart zijn nieuwe meldingen binnengekomen van leerlingen die positief getest zijn, waardoor besloten is de school in totaal tien dagen te sluiten.

Redacteur: Emmy Grit

“Op donderdag 18 maart hebben wij de school moeten sluiten; een aantal collega’s en leerlingen waren positief getest op corona. Nu er in het weekend nieuwe meldingen bij zijn gekomen, is in overleg met de GGD besloten om de school nog langer dicht te houden. Op maandag 29 maart hopen we alle leerlingen weer te kunnen verwelkomen”, aldus Lidwien.

Het online-lesgeven is de dag na de sluiting direct weer opgestart voor alle leerlingen. Leerlingen van ouders die een cruciaal beroep hebben, konden op school komen in de noodopvang. Lidwien: “Het is heel vervelend voor iedereen van De Harlekijn en in het bijzonder voor de kinderen die echt in quarantaine zitten. Dit betekent veel voor hen: niet alleen niet naar school, maar ook onder andere niet afspreken, niet sporten, geen opa’s en oma’s op bezoek.”

Lidwien heeft respect voor de ouders dat zij zo snel konden schakelen en hun kinderen konden ophalen van school: “Er is veel begrip voor de sluiting. De kinderen reageerden over het algemeen rustig; zij blijken wederom veerkrachtig te zijn.” Er is donderdag snel en adequaat gehandeld door alle leerkrachten.

“Hoe vervelend het ook is, het is wel het enige juiste besluit dat wij konden nemen. Wij hopen, door nu tot maandag 29 maart te sluiten, de besmettingen te kunnen elimineren en buiten de deur te kunnen houden”, aldus de directeur.

Afbeelding
Algemeen 7 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 7 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 10 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 23 uur geleden Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella