Sebastiaan is één van de organisatoren van Kindervakantiespelweek Son
Sebastiaan is één van de organisatoren van Kindervakantiespelweek Son Foto: Wil Feijen

Vrijwilligers nodig voor Kindervakantiespelweek Son

Algemeen Evenement

Ondanks dat de zomervakantie nog moet beginnen, zijn er al mensen volop bezig met de voorbereidingen van de laatste vakantieweek. De werkgroep van de Kindervakantiespelweek (KVS) Son heeft de plekken al uitgekozen, het thema verzonnen en activiteiten gepland, en de kinderen hebben hun tasjes al ingepakt en staan in de startblokken. Het enige essentiële wat nog ontbreekt zijn vrijwilligers. Daarom roepen de organisatoren iedereen op om na een jaar van stilte weer aan te haken bij de leukste week van het jaar.

Redacteur: Maury Senden
Fotograaf: Wil Feijen

Sebastiaan van de Weerdt is één van die organisatoren en kan niet wachten tot het eindelijk weer van start gaat: “Ik heb zelf twee dochters en die zijn er echt weer aan toe om met vriendjes en vriendinnetjes plezier te maken.” Door de coronamaatregelingen kon de spelweek vorig jaar niet doorgaan. “Dan moesten we met z’n allen in een bubbel blijven”, laat de initiatiefnemer weten, “en je mocht geen contact hebben met mensen van buitenaf en alle kinderen moesten blijven slapen. Dat was gewoon niet haalbaar.” Het jaar 2021 ziet er veelbelovend uit. Als we Hugo de Jonge mogen geloven, kunnen we de meeste coronamaatregelen begin september loslaten, en laat de KVS nou net in die tijd vallen. Uiterlijk 20 juli wordt er gecommuniceerd of het definitief doorgaat en hoe de week exact eruit gaat zien.

Programma
Dit alles betekent dat de kinderen en vrijwilligers waarschijnlijk het volledige programma kunnen draaien, met een uitdagende zeskamp voor de oudere kinderen en bijvoorbeeld lekker knutselen voor de jongsten. “Voor elke leeftijdsgroep hebben wij iets op het programma staan, wat aansluit bij waar ze plezier uit halen en wat ze kunnen.” Het thema dit jaar is ‘Professor Zonnebloem & Geheim agent 2021’, dus verwacht wat speurwerk te moeten doen. Een week onbezorgd spelen na een tijd waarin kinderen veel binnen zaten en hun vriendjes en vriendinnetjes minder zagen, is hard nodig.

Vrijwilligers
Om de kinderen de week van hun leven te bezorgen zijn er genoeg vrijwilligers nodig die ze kunnen begeleiden. Tot nu toe blijven de aanmeldingen jammer genoeg een beetje achter. Doordat het vorig jaar niet doorging is de doorstroom aan leiding gestopt. Iedereen kan zich aanmelden om vrijwilliger te zijn, van jong tot oud, van scholier en student tot gepensioneerde, zolang je het maar leuk vindt om met kinderen een week plezier te maken. Wat ook goed is om te weten is dat je als scholier je maatschappelijke stage kunt lopen tijdens deze week. Dan heb je die tenminste al achter de rug en heb je ook nog eens een leuke week. Elke avond is er een leidingavond rond het kampvuur, waar elke vrijwilliger welkom is, en de zaterdag vooraf en de vrijdag na de week is de leidingavond net wat specialer.

Cruciale rol
Het is niet alleen leuk om mee te doen met deze toffe spelweek, het aantal kinderen dat mee kan doen is ook afhankelijk van het aantal vrijwilligers. “Als er niet genoeg leiding is, moeten we gaan bepalen op volgorde van inschrijving welke kinderen wel en welke niet mee mogen doen”, licht de organisator toe. Elk kind dat zich aanmeldt, verdient het om erbij te zijn, zeker dit jaar. Er missen nog zo’n 30 tot 40 vrijwilligers die de kinderen kunnen opvangen en begeleiden. De werkgroep is op zoek naar mensen die minimaal twee dagen mee kunnen draaien, maar het liefst de volle vier dagen, dan hebben de kinderen vaste personen die ze leren kennen en vertrouwen.

Geef je op
Ben je enthousiast geworden en wil je de kinderen een onvergetelijke laatste week van de zomer bezorgen? Geef je dan liefst vóór 20 juli, samen met je vrienden of familie, op via www.kvs-son.nl.