Afbeelding
Foto: ©Bevrijdende Vleugels

Bezoek eens een museum tijdens de vakantie

Algemeen Activiteit

Son en Breugel - Geen zin om de hele dag thuis te blijven in de vakantie? Bezoek dan eens een museum in de regio zoals het museum Bevrijdende Vleugels, Philips Museum Kids Factory en het Zomerkasteel Helmond. 


Museum Bevrijdende Vleugels
Ga terug naar de tijd van de bevrijding: ronkende motoren van gevechtsvliegtuigen, heldhaftige piloten en Amerikaanse parachutisten. Bevrijdende Vleugels vertelt het heftige verhaal van – onder meer - de bevrijding van Zuid-Nederland aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Bevrijdende Vleugels ligt op het terrein in het gebied waar op 17 september 1944 luchtlandingen plaatsvonden tijdens de Operatie Market Garden. Deze operatie luidde de bevrijding van Zuid-Nederland in. In de verschillende hallen worden de bezetting, de onderdrukking en de uiteindelijke bevrijding, uitvoerig belicht.
Meer informatie: www.bevrijdendevleugels.nl

Philips Museum Kids Factory
Er wordt bij het Philips Museum dit jaar weer een ‘coronaproof’ Museum Kids Factory gehouden Kinderen van 8 tot en met 12 jaar gaan aan de slag met activiteiten zoals knutselen, mechanisch bouwen, solderen, zagen, boren, 3D-tekenen en 3D-printen. Voor kinderen van 5 tot 8 jaar zijn er ook genoeg leuke activiteiten te doen.
Meer info: www.philips.nl

Zomerkasteel Helmond
Er is van alles te beleven in en rondom de grootste waterburcht van Nederland. In het bijna 700 jaar oude stadskasteel bieden ze families en gezinnen een leuk programma. Zo kun je bijvoorbeeld alles te weten komen over roofvogels. De valkenier legt je uit wat roofvogels doen en waarom. De roofvogels kun je bewonderen op dinsdag 22 en 28 augustus om 12.30 uur en 15.30 uur op het binnenplein. En vrees niet; ze vliegen niet!
Meer info: www.museumhelmond.nl