De buitenspeelplaats van de dagopvang
De buitenspeelplaats van de dagopvang Foto: Giti Entezami

Dagopvang Korein vestiging Zandstraat opent zijn deuren

Algemeen School

Son en Breugel - Voordat de eerste steen daadwerkelijk gelegd werd van dagopvang Korein vestiging Zandstraat bij basisschool De Harlekijn, waren er al vele jaren verstreken. Lidwien Storimans is al ruim vier jaar directeur op deze basisschool en zij herinnert zich nog goed dat bij haar aanstelling er al jarenlang gesprekken gaande waren tussen de gemeente en Kinderopvang Korein. In januari van dit jaar kon eindelijk begonnen worden met de bouw en 1 september werden de eerste baby’s en peuters welkom geheten door het nieuwe team van Korein.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Giti Entezami

Met een brede glimlach op haar gezicht laat Lidwien de kinderopvang zien: twee grote, mooie ruimtes voor baby’s en peuters en een gemeenschappelijke tussenruimte met sanitaire voorzieningen. Lidwien: “Het is nu al mooi, maar het wordt nog mooier zodra het nieuwe meubilair geleverd wordt.”

Samenwerking
In Son en Breugel was er een tekort aan kinderopvang en er was duidelijk behoefte van ouders aan opvang van kinderen van 0 tot 4 jaar. Lidwien: “We zijn trots dat we nu een brede school zijn voor kinderen van 0 tot en met 13 jaar; kinderopvang, basisschool en naschoolse opvang in één gebouw.” Naschoolse opvang werd altijd al aangeboden op De Harlekijn, waardoor er al sprake was van een samenwerking tussen beide organisatie. “Dit wordt nu alleen nog maar uitgebreid door de komst van de kinderopvang. We zien dat ouders van jonge kinderen uit de buurt van De Harlekijn bewust kiezen voor deze school aan de Zandstraat”, aldus de directeur.

Win-winsituatie
Lidwien noemt het een groot voordeel dat de peuters spelenderwijs kunnen kennismaken met de basisschool. Ondanks dat basisschoolkinderen en peuters aparte groepen zijn, zijn ze toch samen doordat ze nu in één gebouw gevestigd zijn. “Door de komst van de kleintjes kunnen er mooie samenwerkingen ontstaan, zoals bijvoorbeeld het gezamenlijk werken aan bepaalde thema’s en samen vieringen organiseren zoals bijvoorbeeld met Sinterklaas of Kerstmis, maar ook kunnen kinderen peuters gaan voorlezen. Je creëert hiermee een win-winsituatie.”

Elkaar zien
Dit wordt ook versterkt door de ruime buitenspeelplaatsen van beide organisaties. Als de kleintjes van de dagopvang buiten zijn, kunnen de basisschoolleerlingen makkelijk tijdens de pauzes contact maken ondanks het hekwerk dat de buitenspeelplaatsen scheidt. Maar ook als de kleintjes binnen zijn, kunnen ze elkaar zien. “In de babyruimte is een raam tot op de grond gemaakt, waardoor ze naar elkaar kunnen kijken”, zegt ze enthousiast.