De winnaars van De Zwaan leaderbordcompetitie
De winnaars van De Zwaan leaderbordcompetitie Foto: Golf Son

Einduitslag Leaderbord competitie De Zwaan 2021 bekend

Algemeen sport

Son en Breugel - Bij de Texas Scramble strokeplaywedstrijd spelen de flightgenoten in teamverband tegen andere flightgenoten. Alle flightgenoten slaan af op de afslagplaats(en) en vervolgens kiezen de teamleden de bal met de beste ligging. De overige ballen worden opgenomen en geplaatst binnen één clublengte van deze bal, maar niet dichter bij de hole. Alle spelers slaan om beurten hun tweede bal van deze positie.

Vervolgens wordt weer gekozen voor de beste balpositie enz. Wanneer de greens zijn bereikt wordt binnen 10 cm van de best gekozen bal gespeeld door de overige spelers in de flight. Na iedere hole wordt de score genoteerd en na 18 holes gespeeld te hebben worden de scores opgeteld en vindt verrekening plaats met de gemiddelde handicap van de flight. De flight met de laagste nettoscore is winnaar. De wedstrijd werd gespeeld op 24 november en de winnaars waren Mac Maas, Huub Roche, Hans van Rosmalen en Tonnie Martens.

WECO Follow the Leader NQ strokeplay
Uitslag 27 november

1. Henk van Kooijk/Robert Visser 55 slagen
2. Monica Smolers/Rob Gielen 58 slagen
3. Ans Merks/Hans van Rosmalen 58 slagen

WECO Einduitslag Leaderbord competitie De Zwaan 2021
Vanwege de coronaperikelen was de start van de competitie later dan normaal. De eerste wedstrijd vond plaats op 14 juli en de laatste wedstrijd op 10 november. In totaal werden er 15 wedstrijden gespeeld en de beste 7 resultaten zijn leidend voor het eindresultaat. Met andere woorden: hoe meer wedstrijden de deelnemers speelden, hoe meer kans een slecht resultaat weg te werken. In totaal hebben 75 deelnemers één of meer wedstrijden gespeeld. Het hoogst aantal gespeelde wedstrijden door een deelnemer bedroeg 14. De competitie is voorspoedig verlopen met over het algemeen heerlijk golfweer. Voor 2022 is opnieuw een leaderbord competitie ingepland en hopelijk is de animo om in te schrijven even hoog als dit jaar.

Uitslagen
Dames

1. Marianne Heessels, totaalscore 269 (beste 7 resultaten uit 13 wedstrijden)
2. Monica Smolders, totaalscore 259 (beste 7 resultaten uit 13 wedstrijden)
3. Petra Setz, totaalscore 253 (beste 7 resultaten uit 12 wedstrijden)
Heren
1. Richard George, totaalscore 269 (beste 7 resultaten uit 13 wedstrijden)
2. Rob Gielen, totaalscore 266 (beste 7 resultaten uit 14 wedstrijden)
3. Robbert Visser, totaalscore 255 (beste 7 resultaten uit 8 wedstrijden)
Door café-restaurant De Zwaan werden voor de in totaal zes prijswinnaars dinerbonnen van respectievelijk 75 euro, 50 euro en 25 euro ter beschikking gesteld. Bij deze nogmaals een woord van dank aan De Zwaan voor de mooie prijzen.