Harmonie PHeV is begonnen met het voorbereiden voor de optredens in het nieuwe jaar (archieffoto)
Harmonie PHeV is begonnen met het voorbereiden voor de optredens in het nieuwe jaar (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Terugblik en vooruitblik met harmonie PHeV

Algemeen Muziek

Son en Breugel - In de laatste week van 2021 kijkt Harmonie Pro Honore et Virtute terug op een raar jaar. Met corona als spelbreker hebben het bestuur en de leden van PHeV er muzikaal het beste van gemaakt. Ze hebben gerepeteerd en lessen gegeven en gevolgd voor zover dat ging en hebben slechts een enkel optreden kunnen verzorgen. De laatste weken zijn toch nog enkele leerlingen geslaagd.

Iedereen binnen de harmonie heeft het samenzijn met elkaar en samen werken aan mooie optredens enorm gemist. Helaas starten ze ook 2022 nog in lockdown. Toch blijven ze positief gestemd en zien ze uit naar betere tijden in 2022. Samen met de dirigenten en docenten wordt naar nieuwe optredens toegewerkt. Omdat de harmonie de mogelijkheden voor prachtige concerten in 2022 volop willen benutten, is in nauw overleg met Johan Smeulders besloten dat het Harmonieorkest komend jaar niet deelneemt aan het Concours.

Maar achter de schermen zijn ze bezig met nog meer voorbereidingen: een mooi concert dat ze op verzoek van de Lionsclub Son en Breugel op 25 juni verzorgen. Dit zal het eerste concert zijn dat in het Dommelhuis wordt gehouden. En er wordt een uitgesteld concert als afscheid van het Vestzaktheater op zaterdag 23 oktober gehouden.