Jong en oud kwma eind juli 2021 naar het in aanbouw zijnde Dorpshuis (archieffoto)
Jong en oud kwma eind juli 2021 naar het in aanbouw zijnde Dorpshuis (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Kijkdag speciaal voor senioren in Dommelhuis

Algemeen Algemeen / Son & Breugel Senioren

Son en Breugel - De Seniorenraad Son en Breugel organiseert voor alle senioren in het dorp op zaterdag 26 februari van 11.00 – 15.00 uur elke 30 minuten rondleidingen met groepjes van 10 à 15 personen in het nieuwe Dommelhuis aan het Kerkplein, dat voor de zomervakantie haar deuren officieel zal openen. De rondleiding duurt ongeveer 30 minuten. Het Vestzaktheater zal als verzamel- en vertrekpunt dienstdoen.

Deze datum is speciaal gereserveerd voor oudere inwoners in onze gemeente. Zij kunnen in alle rust gebruik maken van een rondleiding onder leiding van een gids. Voor deelname aan de rondleidingen is voorafgaande registratie via www.vestzaktheaterson.nl noodzakelijk. Er kan op een bepaald tijdstip worden ingeschreven. Uiteraard geldt dan vol = vol.

Deelnemers worden verzocht zich (minimaal) 15 minuten voor het afgesproken tijdstip van de rondleiding te melden in het Vestzaktheater en gaan vanuit deze locatie naar het Dommelhuis. Deze ‘kijkdag’ wordt van harte gesteund door de Seniorenraad. De Seniorenraad zelf is inmiddels verjongd en grijpt deze gelegenheid daarom graag aan om van zich te laten horen. Vanzelfsprekend zal in het Vestzaktheater een versnapering worden aangeboden. 

Een week eerder, op 19 februari, organiseert de gemeente van 10.00 tot 14.00 uur een open dag voor jong en oud om een kijkje te komen nemen. Opgemerkt dient te worden dat het Dommelhuis nog niet geheel klaar is en dat mensen met hulpmiddelen zoals een rolstoel of rollator wel op de benedenverdieping kunnen kijken, maar dat de eerste verdieping alleen via een tijdelijk trap toegankelijk is gemaakt.

Alle bezoekers dienen vanzelfsprekend een mondkapje te dragen, anderhalve meter afstand te houden tot andere bezoekers en hun QR-code (of negatieve PCR-test) en legitimatiebewijs te laten zien.