Duik in de onderwaterwereld van de Dommel
Duik in de onderwaterwereld van de Dommel Foto: waterschap de Dommel

Duik in de onderwaterwereld van de Dommel

Algemeen

Maak kans op gratis bioscoopkaartjes van de film Nederland Onder Water en duik in de onderwaterwereld van de Dommel. Ruim vijfhonderd draaidagen in twee jaar tijd waren nodig om ‘Nederland Onder Water’ te maken. De film laat Nederlands meest verborgen natuur zien, de onderwaterwereld. Regisseur Arthur de Bruin maakte filmopnames in heel Nederland. Hij legde ook de verrassende onderwaterwereld van de Dommel vast. Waterschap De Dommel organiseert op 16 mei een exclusieve filmavond in Natlab Eindhoven. Win gratis kaarten!

Bekijk de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=mSuriKEhp1E&t=10s

Bewoners keren terug
Nederland en water; ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We zijn omgeven door water in een interessant landschap van sloten, vaarten, kanalen, plassen, meren en rivieren. Vroeger was het ondenkbaar om een onderwaterfilm te maken in Nederland. In het vervuilde troebele water was niks te zien. In een groot deel van ons water was niet veel leven. De ergste vervuiling is nu achter de rug. Mede dankzij het werk van de waterschappen. Op veel plaatsen keren door de vele maatregelen zeldzame bewoners op spectaculaire wijze terug. Het water bruist op veel plekken weer van het leven. Daar mogen we trots op zijn!

schoonheid in boerensloot
In deze natuurfilm zien we een wereld die in het dagelijks leven verborgen blijft. De schoonheid en vernuftigheid van de bewoners onder water is fascinerend. De verschillen in soorten, maten, gedrag, kleuren en vormen is enorm. Een wereld waarvan je denkt dat die alleen op koraalriffen voorkomt, totdat je onder water kijkt in een boerensloot.

Win kaarten voor Nederland Onder Water
Arthur de Bruin maakte voor deze film ook opnames in Midden Brabant. Hier maakte hij bijzondere beelden van de bosbeekjuffer en de grote gele kwikstaart. De onderwaterbeelden van de Dommel filmde hij bij de Volmolen bij Waalre. Reden voor een feestje! Waterschap De Dommel organiseert een exclusieve filmavond op16 mei 2022 bij Natlab Eindhoven. Regisseur Arthur de Bruin geeft behind the scenes. Het waterschap verloot 50 kaartjes. Mee doen? Stuur een mail met als titel ‘Dommel Filmavond’ naar communicatie@dommel.nl en maak kans op 2 kaarten.