De leerlingen helpen om de stoelen naar de container te brengen
De leerlingen helpen om de stoelen naar de container te brengen Foto: ©Basisschool De Harlekijn

Meubilair De Harlekijn verscheept naar Kenia

Algemeen School

Son en Breugel - Leerlingen, ouders en collega’s van basisschool De Harlekijn hebben vrijdag 22 april, samen met nog meer vrijwilligers, al het schoolmeubilair in een grote zeecontainer geplaatst. Het was passen en meten, maar uiteindelijk kon alles mee; tafels, stoelen, kasten, whiteboards, bureaus en houten speelmateriaal. Ook was vooraf sportkleding ingezameld en is er een aantal zonnepanelen geschonken door een bedrijf uit de regio. Alles wordt begin mei naar The Good Samaritan school in Kenia verscheept. 

Het contact tussen beide scholen is ontstaan via een familielid van een van de leerkrachten van De Harlekijn. Hij heeft alle logistieke zaken geregeld. The Good Samaritan school is gestart in 2013. Tot die tijd hadden de kinderen uit het dorp nog buiten onder een mangoboom les. Inmiddels is er een schoolgebouw met zes lokalen en heeft de school 200 leerlingen. Goed schoolmeubilair ontbrak nog. De meubels worden na een boottocht van enkele weken in juni in Kenia verwacht. 

Als de meubels aangekomen zijn, gaan leerlingen van beide scholen elkaar ontmoeten via een Teams- of Zoommeeting. Ze zullen dan in het Engels met elkaar communiceren. Het team van De Harlekijn is enorm blij dat ze volgende week modern, eigentijds schoolmeubilair krijgen. Het feit dat het oude meubilair een nieuwe, hele goede bestemming krijgt, maakt het nog fijner.

Afbeelding
Het meubilair dat bestemd is voor The Good Samaritan school in Kenia