Afbeelding
Foto: J.W.Terlunen

Dameskoor Tieners van Toen viert 15-jarig jubileum

Algemeen Muziek

Son en Breugel - Dameskoor Tieners van Toen is in 2006 opgericht door toenmalig pianiste Ineke Wilbrink. Zij had het idee om een nieuw koor samen te stellen en veertien dames sloten zich hierbij aan. Het koor bestaat inmiddels uit een dertigtal 55+ dames, die van zingen erg blij worden. Het repertoire van het koor bestaat uit liedjes uit hun jeugd, de jaren ‘60, ‘70, ‘80 en ‘90 in diverse talen.

Regelmatig treden de dames op in bejaardenhuizen en op braderieën. Onlangs namen ze nog deel aan de Singchallenge in Sevenum en 30 juni mogen zij een lunchconcert verzorgen tijdens de Floriade in Almere. 

In 2021 bestond het koor vijftien jaar en dat vieren zij in het Vestzaktheater met een jubileumconcert op zondag 15 mei, alwaar zij iedere maandagmiddag met veel plezier repeteren. Dit concert wordt gehouden onder de bezielende leiding van dirigente Yvonne de Bouvrie en wordt muzikaal ondersteund door pianiste Allison Black.

Dit concert wordt, tot vreugde van dameskoor Tieners van Toen, mede opgeluisterd door The Forces Sweethearts. Al een aantal jaar speelt dit trio hun swingende, nostalgische en ontroerende nummers uit de jaren rondom de Tweede Wereldoorlog, de jaren ‘30, ‘40 en ‘50. Denk daarbij aan die gezellige nummers van The Andrew Sisters zoals ‘Bei mir bist du schön’ en ‘Boogiewoogie Bugle Boy’ of klassiekers als als ‘Que Sera’ van Doris Day en ‘We’ll meet again’ van Vera Lynn. Kijk op www.forcessweethearts.nl voor meer informatie over deze drie dames.

De dames van Tieners van Toen nodigen u uit om met hen dit jubileum te vieren. Kaartjes zijn te bestellen via www.vestzaktheaterson.nl en kosten 7,50 euro, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Vanaf 13.30 uur wordt u door de leden ontvangen met een kopje koffie of thee, met iets lekkers daarbij. Het concert begint om 14.00 uur.