Afbeelding
Foto: Wil Feijen
Ingezonden mededeling

Eerste Sonse wijnfestival komt eraan

Algemeen Activiteit

Son en Breugel - In de voortuin van kloosterhotel La Sonnerie vindt op zondag 26 juni het eerste Sonse wijnfestival plaats; een uniek festival waarbij alle Son en Breugelse ondernemers in wijn de handen ineengeslagen hebben. Niet alleen wijnwinkel Parallel, gevestigd op het terrein van La Sonnerie, maar ook L’uva Wijnen, Gall&Gall Son en Breugel, wijnhandel Vinevca en restaurant Novité zijn vertegenwoordigd. Marianne van den Hurk, Erik de Volder, Thomas van Herpen, Yusuf Yildirim en Joris Scharpach presenteren in hun stands prachtige wijnen die allemaal geproefd kunnen worden en vergezeld gaan van deskundige uitleg.

Wijnmaker Jules Nijst van domein De Wijngaardsberg uit Ulestrate presenteert zijn eigen wijnen die zelfs behoren tot de top van Nederland. Bij de stands zijn ook heerlijke hapjes te verkrijgen, zoals oesters, kaas en diverse gerechtjes van een ‘Green Egg’. Mark Haans, champagnespecialist, zal een aantal prachtige champagnes laten proeven en toelichten. Voor mensen die helemaal niet van wijn houden is er ook een stand met bijzondere bieren.

Feitelijk is dit festival de opvolging van het digitale Wijn&Dein Festijn Son en Breugel uit 2021. Toen gingen wijn en muziek hand in hand, en dat zal ook nu het geval zijn. De band Caponata treedt op, en tussendoor spelen Benjo Plandsoen en Annelies Hilgerdenaar warme nummers die passen bij de veelal zuidelijke wijnen.

Om toegang te krijgen dienen bezoekers voor 8,50 euro een proefkaart aan te schaffen. Daarvoor ontvangen ze een welkomstdrankje en kunnen ze bij iedere stand een bijzondere wijn proeven. Mocht een wijn echt in de smaak vallen, bestaat de mogelijkheid om meteen een of meerdere flessen te kopen.

Als de weergoden meespelen, verandert de tuin van La Sonnerie op zondag 26 juni in een mediterraan park met prachtige wijnen, heerlijke gerechtjes en bijpassende muzikale klanken. Het wijnfestival start om 14.00 uur. Inschrijven is gewenst op info@sonnerie.nl. De organisatie hoopt zoveel mogelijk bezoekers te mogen verwelkomen.