Leerlingen basisschool De Stokland maken kennis met de harmonie
Leerlingen basisschool De Stokland maken kennis met de harmonie Foto: Pro Honore et Virtute

Basisschool De Stokland maakt kennis met de harmonie

Algemeen

Son en Breugel - Nog voor de officiële opening van het Dommelhuis was verricht, was basisschool de Stokland te gast bij harmonie Pro Honore Et Virtute in hun nieuwe accommodatie. Op vrijdag 8 juli klonk vanuit verschillende lokalen muziek. De Stokland had aan PHEV gevraagd of ze hun leerlingen kennis konden laten maken met de verschillende instrumenten. En dan ben je bij de harmonie aan het goede adres. 

In totaal kwamen 5 klassen die ochtend om de beurt naar het Dommelhuis waar ze welkom werden geheten door Freddie Louwers, als bestuurslid binnen PHEV verantwoordelijk voor de muziekopleiding. Elke klas werd ingedeeld in drie groepjes en zij bezochten vervolgens om de beurt de diverse lokalen. In het eerste lokaal maakten de leerlingen kennis met de verschillende slagwerkinstrumenten. Zowel de ongestemde als de gestemde slagwerkinstrumenten kwamen aan bod. Daarna kwamen ze terecht bij de koperen blaasinstrumenten. De kinderen konden zich naar hartenlust uitleven op de trompet, trombone, hoorn, bariton en zelfs op de grote sousafoon. En ook daar kregen ze al goed geluid uit. Naast de koperen blaasinstrumenten kwamen in het derde lokaal ook de houten blaasinstrumenten aan bod. Ook op de dwarsfluit, klarinet en saxofoon wisten de leerlingen al een aardig deuntje te spelen. De uitleg bij de verschillende instrumenten werd verzorgd door de beide opleiders die aan PHEV verbonden zijn, 040Muziek voor de blaasinstrumenten en Rhythm Impact voor de slagwerkinstrumenten, met hulp van enkele muzikanten uit het harmonieorkest. De kinderen genoten zichtbaar van het muziek maken. 

Harmonie Pro Honore Et Virtute hoopt dat er middels deze samenwerking meer muziek in de klassen komt. Graag willen zij daar hun steentje aan bijdragen. Deze instrumentenparade in samenwerking met De Stokland is hier een mooi voorbeeld van.

Lijkt het jou leuk om een instrument te gaan bespelen? Dat kan bij Pro Honore Et Virtute, waar gewerkt wordt met professionele muziekopleiders. Heb je vragen of interesse in een proefles? Neem dan contact op met Freddie Louwers via opleidingen@phev.nl.

Leerlingen basisschool De Stokland maken kennis met de harmonie
Leerlingen basisschool De Stokland maken kennis met de harmonie
Leerlingen basisschool De Stokland maken kennis met de harmonie