Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Feestelijke intocht van Sinterklaas op zondag 13 november

Algemeen

Het is weer bijna zover, op zondag 13 november komt Sinterklaas samen met zijn Hulppieten aan in Son en Breugel. Om ongeveer 14.00 uur meert hij aan met Pakjesboot 17 aan de kade van het Wilhelminakanaal aan de kant van Ekkersrijt. Net als vorig jaar zal Sinterklaas te voet met zijn Hulppieten zijn weg vervolgen naar het centrum van Son en Breugel. De route loopt vanaf het kanaal, via kruispunt Kanaalstraat/Ekkersrijt, over de Brug, door de Nieuwstraat, en eindigt bij de kiosk in het centrum van Son en Breugel.

Optredens en A-Mee-Zing Pietenband
Om Sinterklaas en zijn Hulppieten langs de route te verrassen, is de organisatie op zoek naar verenigingen die een kort optreden willen verzorgen. Ben jij onderdeel van een sport-, spel-, muziek-, of dansvereniging met kinderen tussen de 3-12 jaar en wil jij graag een optreden verzorgen? Kijk dan voor meer informatie op www.sintsonenbreugel.nl en meld je aan! Naast de verschillende optredens door verenigingen uit Son en Breugel langs de route zullen de Hulppieten ook zorgen voor wat entertainment. De A-Mee-Zing Pietenband zal dit jaar meelopen tijdens de route om te zorgen voor de muzikale omlijsting van de intocht. Als afsluiting van de intocht zal de Pietenband nog een aantal liedjes spelen bij de kiosk in het centrum.

Speciale Pieten
Net als vorig jaar zal Sinterklaas dus weer vergezeld worden door zijn Hulppieten. Sinterklaas heeft brieven gestuurd naar papa’s en mama’s met de vraag of zij hem kunnen helpen bij de intocht als Hulppiet. Inmiddels hebben er al vele ouders gereageerd op de speciale brief van Sinterklaas. Ook de Glutenvrije Piet is weer aanwezig en is te herkennen aan zijn lichtgroene/witte pak. Deze Piet vindt het makkelijk om de kinderen te herkennen aan de hand van een speciale kleurplaat of vlag die de ouders op de muts of jas van hun kinderen kunnen spelden (deze zijn te vinden op www.sintsonenbreugel.nl). De Piet wordt liever niet aangeraakt in verband met ‘kruisbestuiving’ en is in de buurt van Sinterklaas te vinden.

Kleurwedstrijd
Ook dit jaar heeft de MooiSonenBreugelKrant weer een kleurwedstrijd; de tekening is te vinden in de krant van woensdag 9 november of via www.sintsonenbreugel.nl. Lever jouw tekening in bij de Hulppieten tijdens de intocht, zodat ook jouw tekening bij Sinterklaas terechtkomt. Sinterklaas zal uit alle tekeningen de mooiste uitzoeken en belonen met een leuke verrassing. Zet duidelijk je naam en je adres op de kleurplaat; de gelukkige winnaars worden bekendgemaakt via de MooiSonenBreugelKrant.

Steun Stichting Sint Nicolaas Comité
De intocht van Sinterklaas in Son en Breugel wordt georganiseerd door een grote groep vrijwilligers en is afhankelijk van sponsoring en donaties. Draag jij Stichting Sint Nicolaas Comité Son en Breugel een warm hart toe en wil je op een makkelijke en snelle manier doneren? Dat kan via www.sintsonenbreugel.nl of door de QR-code te scannen.

QR code SInterklaas comite