Mariëlle Keijzers en Remco Heeren op de zittingsavond van 2013
Mariëlle Keijzers en Remco Heeren op de zittingsavond van 2013

Presentatoren bereiden zich voor….

Cultuur

In november als de nieuwe prins bekend wordt, begint het bij ons weer te kriebelen. We starten met het bekijken van de diverse acts en praten met de artiesten zodat onze teksten al wat vorm krijgen.
In de maand voorafgaand aan de zittingsavonden begint het voor ons echt te leven. Met wat extra vitaminepillen, vroeger naar bed, wordt er aan de weerstand gewerkt.
Op de woensdag en donderdag voorafgaand aan de zittingsavonden zijn we twee lange koude avonden in de tent aanwezig tijdens de generale. Daar spreken we met alle artiesten nog even de aan- en afkondiging door welke we al hebben geschreven. Zo worden de laatste puntjes op de i gezet.

Op de avonden zelf zitten we als eerste in de schmink. En als Remco de avond traditioneel aankondigt met: "Krutjesgat zoals het lacht, zingt, danst en stil is op het juiste moment", dan kan de avond echt beginnen!

Verder staan we in dienst van de artiesten. Wij zijn zo onopvallend mogelijk, want het draait toch om de Prins en deelnemende artiesten. Wij genieten op het podium bij de aan- en afkondiging van de diverse acts, even een blik wisselen met elkaar en van het enthousiasme van het publiek.
Maar ook achter de schermen samen met de toneelmeesters en eindregisseur. Hier volgen wij het programma via een tv-scherm, door een spiekgaatje in het decor, om de reacties in de zaal te kunnen zien. Soms kunnen we zitten, soms proberen we zenuwachtige artiesten even af te leiden, zetten we attributen mee klaar zodat het podium snel verbouwd kan worden voor de volgende act. Of staan we gewoon klem tussen de meest bizarre decorstukken ('n overdreven grote piano, decorwanden, de ton). Even een dolletje met de volgende artiest voordat deze opgaat, een yell met een dansgroep, ja achter de schermen is het net zo genieten als ervoor.
De twee weekenden van de zittingsavonden vliegen altijd zo weer om. Daarna is het afkicken en aftellen naar volgend jaar zittingsavonden.

We zien je graag bij de Zittingsavonden, wij hebben er in ieder geval weer zin in!

Groeten van de presentatoren,
Remco Heeren & Mariëlle Keijzers