Logo mooisonenbreugel.nl
Linda Peters   | Fotonummer: 0d9d5b
Linda Peters (Foto: Wil Feijen)
Algemeen / Son & Breugel

Help Linda Peters bij haar tweede editie Alpe d'HuZes

  Human Interest

Son en Breugel - Het is nu bijna twee jaar geleden dat het leven van Linda Peters op zijn kop stond. Een knobbeltje in haar borst, de bezoeken aan huisarts en ziekenhuis, de onderzoeken en de diagnose borstkanker zijn haar niet in de koude kleren gaan zitten. Een jaar later stond ze voor een nieuwe uitdaging; deelnemen aan de Alpe d'Huzes.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen


Medische molen
Voordat ze vorig jaar aan de voet van de immens grote berg stond, is er een heel proces aan vooraf gegaan. "Na de diagnose borstkanker kom je in de medische molen terecht. Ik heb acht chemo's gehad, twee operaties en 15 bestralingen", vertelt de 48-jarige Linda openhartig over haar ziekteverleden. Op dit moment lacht het leven haar weer tegemoet. "Ik heb pas een controle gehad en de borstkanker is nog steeds weg. Ik kan op dit moment zeggen dat het nog steeds goed met me gaat", lacht Linda.

Deelnemen in 2018
Linda is geboren en getogen in Breugel en werkt inmiddels alweer 25 jaar bij de Jumbo in Eindhoven, als caissière. Het waren haar drie collega's (bedrijfsleider, hoofdcaissiere en versmanager) die haar voor het eerst kennis lieten maken met Alpe d'Huzes; zij vroegen Linda om deel te nemen aan de Alpe d'Huzes in 2018. "Als ik het maar kan, als mijn conditie het maar toelaat. Dat haal ik nooit", dacht Linda toen zij dit voorstelden.

Fantastische week
Linda ging zich in het voorstel van haar collega's verdiepen. In haar zoektocht kwam ze terecht op de website 'Stichting 2climb2raise'. "Hun motto 'Kun je het niet alleen, dan doe je het samen', sprak mij erg aan. Vrij snel daarna heb ik besloten om mee te doen aan de editie van 2018", blikt Linda terug naar die tijd. "Het was een fantastische week. We waren met een team van 80 personen daar, inclusief de supporters waaronder mijn man William en mijn twee zonen Luuk en Lars. Een hele bijzondere ervaring. Zelfs mijn bedrijfsleider nam deel aan die editie."

Betrokkenheid
Haar werk en haar collega's hebben vorig jaar veel voor Linda en het team betekend. "We hebben worstenbroodjes en hamburgers verkocht en een Alpe d'Huzes dag gehouden. De opbrengst van de verschillende acties ging allemaal naar het KWF. "Die betrokkenheid doet een mens echt goed!"

Kaarsje in bocht 4
Het is een gebruik bij de Alpe d'Huzes dat er kaarsjes langs de route naar de top van de berg worden gezet. Linda heeft haar kaars in bocht 4 laten zetten. Ze heeft vier namen van haar dierbare familieleden, die helaas aan kanker zijn overleden, op de kaars geplakt. "Vanaf 04.00 uur tot het einde van de dag brandden de kaarsjes langs de route. Toen ik naar boven fietste, ben ik gestopt bij bocht 4 en heb mijn kaarsje gepakt en meegenomen naar de top. Samen hebben we de overwinning gevierd."

Nog niet klaar
Dit jaar gaat Linda wederom deelnemen. "Ik heb het gevoel dat het nog niet klaar is. Ik moet nog een keer de berg op. Ditmaal ga ik lopend naar boven. Bij bocht 4 laat ik weer een kaars neerzetten met de namen van de vier overleden familieleden erop. Mijn bedrijfsleider is er dit jaar ook weer bij, als begeleider. Hij loopt met mij de berg omhoog."

Tweedehands kleding
Opnieuw helpen haar collega's met het inzamelen van geld voor KWF via verschillende acties in de winkel. "Maar ik heb zelf ook een actie opgezet waar mensen mij mee kunnen helpen. Ik verzamel tweedehandse kleding die ik weer inlever, waar ik dan geld voor krijg. Verder heb ik een actiepagina op www.2climb2raise.nl waar mensen geld op kunnen doneren. Van alle acties gaat de gehele opbrengst naar KWF. Ik hoop dat heel veel mensen mij willen helpen om zoveel mogelijk geld in te zamelen. De slogan 'Kun je het niet alleen, dan doe je het samen' is hier ook van toepassing", sluit Linda af.

Heb je tweedehands kleding, neem dan contact op met Linda via 06-54661987.

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>