De Landing in Son
De Landing in Son

Sporthal de Landing nog minimaal twee maanden dicht

Politiek

Son en Breugel - De discussie over wie waarvoor verantwoordelijk is zorgt er mede voor dat de sporthal De Landing zeker twee maanden niet kan worden gebruikt.

Nadat één plafondplaat los hing, volgde een controle waarbij bleek dat alle plafond- en gevelplaten in de sporthal niet juist waren bevestigd. De gemeente nam direct haar verantwoordelijkheid en sloot de sporthal per direct.
Nu blijkt dat de vraag wie verantwoordelijk is, en de oplossing lang op zich laten wachten, langer dan de clubs en verenigingen die gebruik maken van de sporthal en de gemeente zou willen.
Wethouder Jan Boersma laat weten dat de gemeente nog in overleg is over de problemen met de plafond- en gevelplaten met aannemersbedrijf van Stiphout. Dit bedrijf bouwde de sporthal verder af, nadat bouwbedrijf Vannel aan wie de opdracht tot het bouwen van de hal was gegeven, tijdens de bouw failliet ging

Boersma hoopt dat de gesprekken die nu gevoerd worden met van Stiphout snel leiden tot het vervangen en opnieuw bevestigen van de plafond - en gevelplaten.
Maar ook dan zal het nog een tijdrovend karwei worden, intussen zoekt de gemeente samen met de getroffen clubs en verenigingen naar een tijdelijke oplossing. Enkele hebben daar niet op gewacht en zijn zelf op zoek gegaan naar aan andere sporthal, zoals de zaalvoetballers en handbalvereniging Apollo.